Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
На Волині журналісти проводять розумну вікторину (Питання)

Волинь-нова

На Волині журналісти проводять розумну вікторину (Питання)

Друзі, в часи декомунізації і дерусифікації ви змусили мене згадати про Діда Мазая і зайців. Точніше, про їхнього батька – письменника Миколу Некрасова (1821–1878), до речі, уродженця Немирова на Вінниччині, і його слова, які я дещо перефразував: «Поетом можеш ти не бути, але «Гранатобуза» розгадати зобов’язаний...»

Тож, шановні громадяни, ніякої капітуляції і піднімання білого прапора – запитання туру №22  автоматично переноситься на 24-й. Некрасову, до речі, приписують і ці слова: «Сіяти розумне, добре, вічне». А в москалів виходить тільки дуже трагічне...

Чого путін не читав цих слів? На скільки б на світі було менше вдів? Тому – щоб він у пеклі швидше горів, а бандерівський стяг над кремлем майорів! Підставляйте за цим принципом слова «з неопублікованого» в запитанні і ставайте «піїтами»! Хто першим надішле відповідь – отримає додатковий бал, який при рівності очок надасть переможцю перевагу. Вдалого вам шукання-римування!

«Гранатобуз із секретом» – 22 (2023)

«Так, у скриньці напарника Бориса одні зваби – сигарети з «перцем» – мрія всіх шинкарів і лікарів», – усміхався волоцюга Франц і потихеньку Афганістаном контрабанду потягом віз». Прочитали уривок із неопублікованого раніше? Тоді вам завдання: стати поетом і повправлятися так над цими словами, щоб «перетворити їх» на ключових «родичів» зі всесвітньо відомого твору. Портрет його автора ми сьогодні і заховали.

Чого путін не читав цих слів? На скільки б на світі було менше вдів?

Чия світлина знаходиться у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 27 липня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

 

Більше про наш конкурс – на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Читайте також: Що цього разу заховали журналісти в Луцьку?

Реклама Google

Telegram Channel