Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Як зберегти серце здоровим

Смакуйте сезонні овочі, фрукти, ягоди та отримуйте максимум користі для організму!

Фото Укрнет.

Як зберегти серце здоровим

Ми є те, що ми їмо. Справді, наше харчування впливає на весь організм — зокрема, на роботу серцево-судинної системи. Однією з причин артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту вважається саме незбалансований раціон

Що ж робити, аби зберегти серце здоровим? Маємо кілька порад:

  • Більше фруктів, овочів та ягід, адже вони є важливим джерелом вітамінів та мінералів. ВООЗ рекомендує споживати щонайменше 400 г (або 5 порцій) овочів, фруктів та ягід на день, тож додавайте їх до кожного приймання їжі.
  • Більше клітковини — вона допомагає знизити рівень холестерину в крові. Обирайте цільнозернові продукти та не забувайте про бобові й горіхи.
  • Менше солі. Надмірне споживання натрію сприяє підвищенню кров’яного тиску. ВООЗ наголошує: доросла людина має з’їдати не більше 5 г солі на день (1 чайна ложка без чубка). І не забувайте про «приховану» сіль в оброблених харчових продуктах.
  • Менше цукру. Рекомендована денна доза — до 25-50 г (4–8 ч. л.) на добу. Обмежте споживання продуктів із вмістом цукру, а солодощі краще замінити фруктами та ягодами.
  • Що із жирами? Надавайте перевагу оліям, горіхам, авокадо, рибі. І уникайте трансжирів — зазвичай вони містяться у промисловій випічці та смажених стравах.

Смакуйте сезонні овочі, фрукти, ягоди та отримуйте максимум користі для організму!

Джерело: ЦГЗ МОЗ України.

Telegram Channel