Курси НБУ $ 39.38 € 42.32

Поки пацієнти обідали, спритник обкрадав палати у лікарні Рівного

Слідчі зібрали достатньо доказів та повідомили 55-річному рівнянину про підозру за п’ятьма фактами таємного викрадення чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану, а суд відправив зловмисника під варту

12 серпня до поліції надійшла заява жительки Вараського району, яка перебувала на стаціонарному лікуванні в одному із медзакладів Рівного: поки жінка вийшла на обід, із палати зник її мобільний телефон. Того ж дня надійшло аналогічне звернення і від іншої пацієнтки.

У результаті проведених розшукових заходів та слідчих дій поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 55-літній рівнянин, неодноразово судимий за аналогічні крадіжки із лікарень. Свою злочинну діяльність він почав у 2016-му, тоді був засуджений до позбавлення волі, а у березні цьогоріч звільнений умовно-достроково.

Утім, на шлях виправлення він не став – продовжив «обчищати» палати та кабінети у лікувальних закладах. Серед краденого — гроші й мобільні телефони.

Слідчі зібрали достатньо доказів і повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 185 КК України. Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Крім того, наразі на розгляді у суді перебуває кримінальне провадження щодо зловмисника із обвинувальним актом іще за шістьма фактами крадіжок, а також незаконного зберігання наркотичних речовин.

Оксана СКРИПАЛЬ.

Читайте також: На Рівненщині з’явився свій Шерлок Холмс: поліцейський громади за допомогою відеокамери вирахував особу 19-річного крадія.

Реклама Google

Telegram Channel