Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Волинянин випадково дізнався, що його «поховали» на Алеї Героїв у Тернополі

«Уже більше місяця, як мене поховали в Тернополі. Це не жарт», – написав живий Олександр.

Фото з архіву Олександра МІСЮРИ.

Волинянин випадково дізнався, що його «поховали» на Алеї Героїв у Тернополі

Родина загиблого захисника була шокована, що на фото – чужа людина

У Тернополі міська влада замість світлини полеглого українського Героя Олександра Місюри на банер повісила світлину живого чоловіка, який є однофамільцем. Дружина загиблого воїна у соціальних мережах розмістила фото і написала: «Дуже дивно знайти твоє прізвище, дату народження та смерті, але чомусь не твоє фото».

З’ясувалося, що чоловік на знімку – живий. Його також звати Олександр Місюра, він підприємець у сфері деревообробки, родом із Волині. Чоловік шокований, що його «поховали». Він дізнався про це від журналістів.
У міській раді Тернополя пояснили, що припустилися помилки, попросили вибачення і під вечір 30 вересня замінили знімок. «Я розумію, що виправдання тут недоречні. Я розумію, що це біль рідних. Але ми вже зняли банер і вносимо зміни», – сказала головна спеціалістка сектору розвитку культури та духовної спадщини управління культури і мистецтв Наталія Бабій.

ЗМІ повідомляють, що навесні 2022-го Олександр Місюра разом із рідними евакуювалися з окупованої Херсонщини на Тернопільщину. Влітку того року хлопець пішов служити в армію. Він був навідником протитанкових ракетних комплексів 3-ї окремої штурмової бригади. Олександр мав позивний Бухгалтер. Загинув захисник 12 серпня 2023 року біля Бахмута. Він і ще двоє хлопців були в окопі, по них відпрацював російський міномет. Йому було 25 літ. Олександр Місюра відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «Хрест хоробрих». У Героя залишилися батьки, брат, вагітна дружина.

Лише 30 вересня на Алеї Героїв з’явилося фото справжнього Олександра Місюри,  який загинув на війні.
Лише 30 вересня на Алеї Героїв з’явилося фото справжнього Олександра Місюри, який загинув на війні. 

 Читайте також: Поліція перекопала жінці город, бо та забула, де заховала гроші.

Реклама Google

Telegram Channel