Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«За «Динамо» зараз так само сумно спостерігати, як і за «Шахтарем»...»                              

«Микола Шапаренко мені подобався, але після серйозної травми від нього залишилася тільки половина його колишнього рівня».

Фотоколаж із сайту ukrfootball.ua.

«За «Динамо» зараз так само сумно спостерігати, як і за «Шахтарем»...»                              

«Рівень нинішньої УПЛ – це колишня Друга ліга», – вважає колись знаменитий футболіст київського «Динамо» і збірної СРСР, екстренер «Динамо» і національної збірної України Йожеф Сабо

– У киян просто немає гри і якісних футболістів, – пояснює Йожеф Йожефович. – Ярмоленко вже відіграв своє, і від нього не потрібно вимагати чогось надприродного. Він уже не буде тягнути команду. У «Динамо» є футболісти, наприклад, Буяльський, які грають як вільні художники, а у відборі – нуль. Сьогодні у футболі потрібно вміти не тільки атакувати, а й відбирати!

Микола Шапаренко мені подобався, але після серйозної травми від нього залишилася тільки половина його колишнього рівня. Сподіваюся, він встане на ноги. Це роботяга, який уміє відбирати, віддавати, у нього є швидкість.

«Микола Шапаренко мені подобався, але після серйозної травми від нього залишилася тільки половина його колишнього рівня».
«Микола Шапаренко мені подобався, але після серйозної травми від нього залишилася тільки половина його колишнього рівня». Фотоколаж із сайту ukrfootball.ua.

 Але поки що в «Динамо» немає гравців! І, що найстрашніше, я не бачу характеру у футболістів, як у хлопців Юрія Вернидуба. Він скрізь уміє побудувати команду, чи то «Зоря», чи то «Шериф», чи то «Кривбас». Там що, кращі футболісти, ніж у «Динамо»?! Вернидуб змушує своїх підопічних відпрацьовувати. А за «Динамо» зараз так само сумно спостерігати, як і за «Шахтарем».

– Йожефе Йожефовичу, що відбувається з Патріком ван Леувеном у «Шахтарі», чому нічого не виходить?

– Це катастрофа! Там не тільки у ван Леувені проблема. Здається, що гравці в «Шахтарі» злетіли і зазналися, вважаючи, що вони кращі за всіх в Україні... Після того як «пішли» Йовічевіча, у «Шахтаря» не виходить нічого. Ван

Леувен нічого не може зробити. Виходить так, що одним рішенням зруйнували і «Шахтар», і «Зорю», тому що луганську команду після відходу нідерландця теж лихоманить.

– Які ви ще бачите проблеми в «Шахтарі»?

– Взяли багато нових гравців, які ще не влилися в команду. Можливо, ван Леувен дає великі навантаження, що гравці просто ніякі. У захисті взагалі жах. Підписали гравців з ім’ям, але вікових – це Чигринський і Ракіцький, які втратили швидкість. І Степаненко вже у віці, а заміни йому немає. Також у «Шахтарі» немає центрального нападника, який постійно навантажує захисників і весь час відкривається. Сікан не тягне, він слабенький.

– Але більшість цих футболістів за Ігоря Йовічевіча досягали результату: стали чемпіонами УПЛ, гідно виступили в єврокубках, а за ван Леувена цього немає. Чому?

– Я бачу, що за нідерландця у «Шахтарі» немає ігрової дисципліни. Буває, що суперник атакує, а гравці донецької команди просто стоять і дивляться. Ну що це таке?! Подивіться на Циганкова в «Жироні», не рахуючи останнього матчу з «Реалом». Його навчили і атакувати, і захищатися. У «Динамо» він такого не робив. А в «Шахтарі» так ніхто не грає – футболісти стоять і дивляться, як противник атакує.

P.S. Це інтерв’ю було записане ще до матчу «Полісся» – «Динамо», де кияни вели у рахунку 2:1 і з 57-ї хвилини грали у більшості, проте зазнали фіаско – 2:3.

Турнірна таблиця УПЛ на ранок 8 жовтня. Фотоскрін із сайту sport.ua.
Турнірна таблиця УПЛ на ранок 8 жовтня. Фотоскрін із сайту sport.ua.

  Петро ПАС.

Читайте також: «Українці з вадами слуху виграли Чемпіонат світу з футболу (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel