Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
«Якщо ми не зупинимо путіна,  то він не обмежиться  лише Україною...»

«ХАМАС і путін – це різні типи загроз світові, але їх об’єднує одне. І одні, й інший хочуть знищити сусідню демократію, зрівняти її з землею… ».

Фотоколаж із сайту zaxid.net.

«Якщо ми не зупинимо путіна, то він не обмежиться лише Україною...»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Джо БАЙДЕН, президент США, у зверненні до американців закликав і надалі підтримувати Україну:

 

 «ХАМАС і путін – це різні типи загроз світові, але їх об’єднує одне. І одні, й інший хочуть знищити сусідню демократію, зрівняти її з землею… Історія навчила нас, що коли терористи не платять ціну за вчинений ними терор, коли диктатори не платять ціну за свою агресію – це лише збільшує рівень хаосу, смертей і руйнувань. Злочинці продовжують діяти, а ціна їхніх дій, а також загрози для Америки і світу – продовжують зростати.

Отже, якщо ми не зупинимо прагнення путіна підкорити Україну, то він не обмежиться лише Україною. Якщо ми відступимо і дозволимо путіну знищити незалежність України, то потенційні агресори в усьому світі надихнуться і спробують зробити те саме…

У такі моменти ми повинні нагадувати – ми повинні пам’ятати, хто ми є. Ми – Сполучені Штати Америки. Сполучені Штати Америки. І немає нічого (нічого!), що було б нам не під силу, якщо ми робимо це разом».

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність», про прийняття у першому читанні законопроєкту про заборону російської церкви в Україні:

 

 «Верховна Рада України зробила перший крок, щоби викурити московських попів з української землі. Що говорить цей закон? Він не про релігію, не про церкву. Він про захист нацбезпеки України. Про те, що церква, яка має метрополію у Москві, насправді не церква, а ФСБшна філія. І вона може закриватися за рішеннями суду».

Олександр КРАСОВИЦЬКИЙ, генеральний директор харківського видавництва «Фоліо», про влучання російської ракети по відділенню «Нової пошти» біля Харкова, внаслідок чого загинуло 6 людей, 16 отримали поранення:

 

 «Ворог почав бити по інфраструктурі, мабуть, це такий спосіб підготовки до зими. «Нова пошта» – така ж інфраструктура, як мости, дороги, залізниця та лінії електромереж. Це підприємство «зшило» країну на початку вторгнення, дало можливість витримати біженцям, першим заходило у звільнені міста та допомагало відновитися.
Мабуть, у ворога є свій список…
Злість, помста, звіряча ненависть до тих, хто є основою системи. Не дочекаються».

Юрій ГУДИМЕНКО, політик, воїн ЗСУ, про нову козаччину:

 

 «Дике Поле знову на мапі. Запоріжжя, Херсонщина, Донбас – все це воно. Регіон, у якому я народився, регіон фабрик і шахт, промисловості і полів, змінюється на довгі роки. Заводи горять. Будинки падають під ударами снарядів. Поля засіваються мінами. Люди виїжджають у інші міста, подалі від нового Дикого Поля. Туди повернулися кров, козаки і зброя.
Навіть Великий Луг вийшов на світ з-під води після підриву Каховської ГЕС. По ньому вже ходить наше нове козацтво, атакуючи вічного ворога. Сама історія повернулася в реальність, щоб подивитися, як ми воюємо. Тож давайте покажемо їй, на що ми здатні. Підтримуйте ЗСУ. Будьте із ЗСУ. Вступайте до лав ЗСУ. Виходьте у Дике Поле».

Роман ДОНІК, волонтер, про співвідношення втрат на російсько-українській війні:

 

 «Війна, сука, проста, як двері. Ворог суне, щоб знищити нас, ми нищимо його. У ворога втрати, у нас втрати. По-іншому не буває. Це завжди однаково. Всі цифри на дашбордах – це й наші втрати. Різниця тільки у співвідношенні. Співвідношення на нашу користь. Дуже на нашу користь».

Борислав БЕРЕЗА, народний депутат VIII скликання, про ветеранів:

 

 «Усе частіше я чую гасло: «От хлопці повернуться із фронту й наведуть лад». Це дуже інфантильна позиція, і вона показує, що цивільне суспільство хоче, щоб його проблеми вирішили за нього. Так не буде… Коли ви очікуєте, що після війни ветерани прийдуть наводити лад у країні, то повірте, що багатьом із них буде не до цього. Вони будуть вирішувати свої проблеми, наводити лад у своєму житті, відновлювати сімейні стосунки, займатися своїм здоров’ям, позбавлятися від внутрішнього вигорання й адаптуватися до цивільного життя.
Тому позбавляйтеся своїх ілюзій. І готуйтеся виправляти ситуацію. Після війни якась частина військових піде в політику. Але вона буде не дуже великою, і серед них буде немало тих, хто вас розчарує… Тож дива не буде. Чим скоріше суспільство зрозуміє це, тим краще для всіх нас». 

Читайте також: «путін помер»: у мережі в ці години розганяють новину про смерть президента росії».

Реклама Google

Telegram Channel