Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Цукровий завод на Волині тепер належатиме галичанам

Гнідавський цукровий завод на околиці Луцька запрацював у 1958 році.

Фото із сайту landlord.ua.

Цукровий завод на Волині тепер належатиме галичанам

Антимонопольний комітет дозволив компанії «Радехівський цукор» купити Гнідавський цукровий завод у Луцьку. Підприємство працює з 1958 року. Завод може переробляти до 6 тисяч тонн цукрових буряків за добу і випускає продукцію під торговою маркою «Солодко»

Як повідомляли в Антимонопольному комітеті, ТОВ «Радехівський цукор» подав заявку на купівлю підприємства у серпні цього року. АМКУ спершу не дав дозволу, оскільки укладення угоди могло негативно вплинути на конкуренцію «на ринку послуг із переробки цукрового буряку в зоні охоплення з радіусом 132 км від активу».

На це «Радехівський цукор» запропонував декілька умов, які передбачають дотримання чесної конкуренції. 19 жовтня АМКУ ці умови затвердив.

«За результатами розгляду справи про концентрацію, що стосувалася надання дозволу ТОВ «Радехівський цукор» на придбання активів ПрАТ «Гнідавський цукровий завод», які забезпечують здійснення діяльності з виробництва цукру білого, Комітет надав дозвіл на заявлені дії», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє zaxid.net, ТОВ «Радехівський цукор» – один із найбільших виробників цукру з потужностями на Львівщині та Тернопільщині. Кінцевим бенефіціаром товариства є Володимир Матківський.

За даними на сайті компанії, «Радехівський цукор» входить до групи компаній Pfeifer & Langen Investments, яка, крім українського активу, володіє також п’ятьма цукровими заводами в Німеччині, частками в підприємствах у Польщі, Румунії, Італії, Угорщині, Словенії та Чехії. 

Тетяна БУГАЄНКО

Читайте також: Прогноз погоди на Волині на 29 жовтня.

Реклама Google

Telegram Channel