Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Оливки – джерело здоров’я: найкращі рецепти

Найчастіше оливки використовують для приготування салатів і закусок.

Фото із сайту liza.ua.

Оливки – джерело здоров’я: найкращі рецепти

Плоди цієї субтропічної рослини вирізняються багатим вітамінно-мінеральним складом і мають волокнисту структуру, завдяки якій легко засвоюються людським організмом. Їх використовують для приготування закусок, салатів, солянок, піци та інших страв. Загалом, ідей і рецептів страв з оливками настільки багато, що кожен обов’язково відкриє для себе щось нове 

Салат із тунцем і маслинами

Інгредієнти: 1 банка маслин без кісточок, 1 банка тунця у власному соку, 200 г замороженої стручкової квасолі, 6 перепелиних яєць, 1 червона цибуля, мікс салату; для заправки – бальзамічний оцет, оливкова олія, цукор, сіль, перець до смаку.

Приготування. Проварити квасолю в киплячій воді 2–3 хвилини, відцідити, охолодити. Зварити яйця накруто, почистити, порозрізати навпіл. Покраяти цибулю тонкими кільцями, маслини – половинками. Тунець подрібнити на невеликі шматочки. Все викласти в тарілку й полити заправкою.

Овочевий салат з оливками

Інгредієнти: 2–3 свіжі огірки, 6 коктейльних помідорів, 1 авокадо, жменя оливок, 150 г салатного міксу, пучок свіжої зелені, сік 1 лимона, 2 ст. л. олії, сіль та перець до смаку; моцарела, фета або бринза – за бажанням.

Приготування. Листя салату помити, обсушити і порвати на шматки. Порізати огірки тонкими кружальцями, а помідори – на четвертинки. Дрібно посікти зелень і висипати поверх овочів. З оливок зцідити рідину і додати їх у салат цілими або покраяними на половинки, щоб смак відчувався чіткіше. Почистити авокадо, видалити кісточку та нарізати плід невеликими скибочками. За бажанням до салату можна додати моцарелу, фету або бринзу. Ретельно змішати лимонний сік, олію, сіль і чорний мелений перець, приготованою заправкою полити салат і перемішати інгредієнти.

Зрази з індички з оливковою начинкою

Інгредієнти: 0,5 кг індичого філе, 2 скибки білого хліба, 0,5 скл. молока, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 яйце, 100 г оливок, 1 ст. л. каперсів, 2 ст. л. горіхів (краще кедрових, але можна замінити на інші), 1 ст. л. жирних вершків, 6 ст. л. панірувальних сухарів з білого хліба, сіль та перець – до смаку.

Приготування. Почистити і ретельно подрібнити цибулю та часник (найкраще зробити це за допомогою блендера), розігрівши у сковороді 1 ст. л. олії, обсмажити цибулю та часник протягом декількох хвилин. Хліб замочити у молоці. Філе перемолоти на фарш. Змішати фарш, злегка відтиснутий від молока хліб, обсмажену цибулю та часник. Додати яйце, сіль, перець і ще раз ретельно вимішати. Поставити у холодильник. Тим часом подрібнити в блендері оливки, каперси та горішки, додати вершки і вимішати. Розділити фарш на 8–10 частин і розплескати кожну в паляничку, покласти по 1–2 ч. л. начинки й зліпити котлету. 

Обкачати зрази в панірувальних сухарях і обсмажити з усіх боків до рум'яної скоринки (приблизно по 5 хвилин з кожного боку). Зменшити вогонь, накрити пательню кришкою і готувати ще 6–8 хвилин.

Хліб «Прованс»

Інгредієнти: 325 г пшеничного борошна, 1,5 ч. л. розпушувача, 1,5 ч. л. сухих італійських трав, 1 ч. л. сухих прованських трав, 0,5 ч. л. солі, 2 яйця, 250 мл 
молока, 60 мл оливкової олії, 40 г подрібнених волоських горіхів, 50 г оливок без кісточок (подрібнити). Інгредієнти розраховані на форму для випікання об'ємом 1,5 л (приблизно 
21х11 см).

Приготування. Просіяне борошно, розпушувач, сіль та сухі пряні трави всипати у глибоку миску. В іншій ємності злегка збити яйця, молоко та оливкову олію. Змішати сухі та рідкі інгредієнти, додати подрібнені горіхи та оливки і ще раз добре вимісити. Викласти тісто у підготовлену та змащену оливковою олією форму, розрівняти його та залишити на пів години, накривши рушником або харчовою плівкою, потому випікати при 180 градусах протягом 40–45 хвилин (перевіряти готовність шпажкою). Остудити хліб у формі 10–15 хвилин, потім вийняти.

Читайте також: Постимо смачно: найкращі рецепти.

Реклама Google

Telegram Channel