Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
«Коли будуть встановлені мінні поля на кордоні з росією, маємо встановлювати їх і біля білорусі...» (Відео)

Під час розмови політика і відомого журналіста ми дізналися про найболючіші точки в нашій країні.

Фото із сайту espreso.tv.

«Коли будуть встановлені мінні поля на кордоні з росією, маємо встановлювати їх і біля білорусі...» (Відео)

П’ятий Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю журналісту Віталію Портникову на телеканалі «Еспресо» розказав про чотири речі, які треба терміново зробити на фронті

«Що зараз треба робити? Я б сказав чотири речі. Перша – те, що ми зробили в 2014–2015 роках. Я доручив кожному голові обласної державної адміністрації взяти персональну відповідальність аж до звільнення, в тому числі і бюджетну відповідальність, і побудувати фортифікаційні лінії. Чому Суровікіну на півдні України вдалося збудувати це за три місяці, а у нас не побудовано за два роки, незважаючи на те, що проходить вже восьма нарада з цього приводу?» – зазначив Порошенко.

«Будувати мусимо вже. І тут нам не треба ніякої допомоги від партнерів, Україна має величезну кількість заводів залізобетонних виробів, необхідно побудувати глибокоешелоновану оборону з двоповерховими бліндажами, з позиціями, куди можна було б відступити. І ці позиції – це не окопи, бо це новий тип війни. І з «ланцетів» солдата, який лежить в окопі, ворог бачить і знищує. Маємо будувати ці лінії оборони», – наголошує Петро Олексійович.

«Друге. Ми мусимо поставити мінні поля, вони мають бути на 10–15 км. І їх треба встановлювати вже, причому не тільки на Сході чи на Півдні. Їх потрібно встановлювати вздовж лінії кордону з російською федерацією», – вважає п'ятий Президент.

«Будувати мусимо вже. І тут нам не треба ніякої допомоги від партнерів, Україна має величезну кількість заводів залізобетонних виробів, необхідно побудувати глибокоешелоновану оборону з двоповерховими бліндажами».

«Коли облаштуємо вздовж лінії кордону з російською федерацією, обов’язково продовжувати встановлювати на межі з білоруссю. Просто ймовірність атаки з росії вища, ніж з білорусі», – вважає Порошенко.

«Третя позиція: коли немає артилерії, дайте FPV-дрони. Я знову їду на фронт, я везу 400 FPV-дронів. Все, що зміг знайти і купити за свої гроші», – каже лідер «Євросолідарності».

«І четверта позиція – це елементи захисту, потужні засоби РЕБ і радіотехнічної розвідки. Я інвестував 150 млн грн у науково-дослідницькі роботи з розробки засобів РЕБ, ми пройшли випробування Генштабу і Міноборони на відмінно. І я маю надію, що в лютому, а може, наприкінці січня будемо мати проти «ланцетів», проти «орланів», проти «суперкаму» дуже потужні засоби РЕБ», – говорить Порошенко.

П'ятий Президент також вважає, що вкрай важливою є турбота про бійців. Саме тому він передав у війська майже дві сотні мобільних лазне-пральних комплексів, а зараз купив для фронту сотні тисяч хімічних грілок.

«Ми веземо більш як півмільйона грілок, бо хлопці на фронті їх не мають, від слова зовсім. Я прийняв рішення, що я докупляю ще 400 тисяч, і у нас вже на початку січня має бути мільйон», – запевнив Петро Порошенко.

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також: На Волині засудили священника, який зв’язав школярку через зірвані біля храму черешні​.

Реклама Google

Telegram Channel