Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Через моторошну аварію  на Рівненщині одразу осиротіли 23 дитини

Удар був такої сили, що передня частина буса перетворилася на груду металу – подружжя Тихончуків (угорі) і Боднаруків загинули майже миттєво...

Фотоколаж із сайту oboz.ua.

Через моторошну аварію на Рівненщині одразу осиротіли 23 дитини

У жахливій ДТП загинули дві подружні пари, які були багатодітними батьками. Сиротами стали 13 неповнолітніх. Усього ж у двох сім’ях виховували 23 дітей. Батьки їхали на церковне зібрання до сусіднього району

Мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою

Трагедія сталася вранці 2 лютого. Мікроавтобус Mersedec Benz Vito зіткнувся з вантажівкою DAF. Удар був такої сили, що передня частина буса перетворилася на груду металу.

У результаті ДТП загинули 50-річний Леонід та 47-річна Людмила Тихончуки із села Вітковичі, а також 43-річна Ірина та 44-річний Володимир Боднаруки із села Богуші Березнівської громади Рівненської області. За кермом автомобіля був Леонід Тихончук.

Дві сімейні пари з іще однією знайомою прямували до сусіднього району на збори християн євангельської віри.

За повідомленням пресслужби Рівненської обласної поліції, Mersedec виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з вантажівкою. Точну причину смертельної аварії встановить слідство.

Місцеві жителі пишуть у соцмережах, що дорога у місці, де сталася ДТП, має сильне закруглення, а смуги руху досить вузькі, тож їздити тут треба дуже обережно.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвели до загибелі кількох людей. Винному загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі, а також вилучення водійського посвідчення на строк до трьох років.

Старші діти повернулися із заробітків

У селі Богуші вже попрощалися із загиблими Іриною та Володимиром Боднаруками. Подружжя мало дев’ятьох дітей. Четверо з них, двоє братів і двоє сестер, – уже повнолітні. Один зі старших братів має ДЦП. Старші сестри, їм 18 і 20 років, були на заробітках за кордоном, зараз вони повернулися.

За повідомленням пресслужби Рівненської обласної поліції, Mersedec виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з вантажівкою.

Допомагати хлопцю, хворому на ДЦП, тепер будуть батьки Ірини Боднарук. Питання про опікунство над молодшими дітьми вирішується, але у будь-якому разі це буде хтось із родичів.

«У нас у селі багато вірян, і ми допомагаємо одне одному, тому ця родина без підтримки не залишиться. Молодшій дитині лише вісім років. Боляче дивитись, як діти переживають таке горе. Це дуже хороша сім’я, діти виховані, добре навчаються у школі. У родини власний будинок, господарство. Є корова, кури, свій город, де всі працювали. Дуже дружні діти», – розповів один із місцевих мешканців.

Наймолодшому – всього два роки

Леонід та Людмила Тихончуки жили у селі Вітковичі. У них залишилося 14 дітей – восьмеро з них неповнолітні, наймолодшому лише два рочки. Інші навчаються у школі, з 1-го по 11-й клас.

Про цю родину сусіди також відгукуються дуже тепло. «Добрі люди, чуйні, завжди готові були прийти на допомогу. Вони мали багато турбот, адже в будинку стільки дітей. Але й рідним чи сусідам вони ніколи не відмовляли. Діти дуже виховані, завжди доглянуті, як мама встигала за цим усім стежити, навіть не уявляю», – розповіла одна з місцевих жінок.

За даними поліції, кількість аварій минулого року зросла в Україні на 26%. Усього зареєстровано 26 642 ДТП, у яких загинуло 3053 особи, постраждали 29 502.

Telegram Channel