Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Порошенко у Британії перехопив  у конкурентів ще 54 вантажівки для ЗСУ

«Наша команда разом зі «Справою громад» уже забезпечила військовим більше 200 DAF Leyland, які воюють на фронтах України».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Порошенко у Британії перехопив у конкурентів ще 54 вантажівки для ЗСУ

П’ятий Президент побував на військових складах у Великій Британії

За його словами, знайдена ще одна велика партія вантажівок DAF, які вже добре відомі у ЗСУ. «Ви знаєте, що наша команда разом зі «Справою громад» уже забезпечила військовим більше 200 DAF Leyland, які воюють на фронтах України», – нагадав Петро Порошенко.

Він розповів, що 54 вантажівки на одному зі складів Манчестера мали йти в Гаяну, але «сьогодні я тут для того, щоб встигнути їх перехопити». Тож є надія, що ці прості та надійні машини незабаром будуть у ЗСУ.
Leyland DAF 45.150 – це повнопривідна п’ятитонна дизельна вантажівка, яка може оснащуватись лебідкою і перевозити все, що потрібно для фронту: боєкомплект, харчі, воду і пальне в бочках. Автомобілі також можна обладнувати кранами для завантажування великокаліберних боє­припасів.

Автівкам перед відправкою у війська роблять повне техобслуговування. На їхній базі також виготовляють пересувні авторемонтні майстерні, пункти управління БПЛА «Poseidon» та платформи для зенітних установок-антишахедів.

Цифра

Загалом від початку російського вторгнення Петро Порошенко витратив на допомогу ЗСУ 3 млрд 700 млн грн власних коштів. Разом із волонтерами ГО «Справа громад», які акумулюють донати небайдужих українців, на техніку та спорядження для армії спрямували понад 4 млрд 300 млн грн.

Читайте також: В обласному центрі Волині від чадного газу померли чоловік і дружина.

Реклама Google

Telegram Channel