Курси НБУ $ 41.96 € 48.54

Вчені виявили спецію, що допомагає боротися з раком

Новітнє відкриття, що стосується цілющих властивостей спецій, пов'язано з куркумою – приправою, що додає жовтий колір знаменитій приправі каррі

Дослідження показали, що куркумін (основний хімічний компонент куркуми) має низку цінних властивостей. Куркумін у медицині Зокрема, куркумін може відігравати допоміжну роль у профілактиці хвороби Альцгеймера - він запускає процес вироблення білка, який бореться з ураженням мозку вільними радикалами, передає «Живи активно».



Куркумін вводили в уражені меланомою лінії клітин, що стимулювало загибель злоякісних клітин в пухлинах.



Крім того, виявлено, що куркумін може допомагати в лікуванні раку шкіри. У дослідженні, проведеному вченими з Центру раку ім. Андерсена при Техаському університеті (США), куркумін вводили в уражені меланомою лінії клітин, що стимулювало загибель злоякісних клітин в пухлинах. Також є підстави вважати, що куркумін перешкоджає розвитку раку грудей. Про це виразно свідчать, зокрема, досліди на мишах, проведені в тому ж Техаському університеті. Зараз вчені активно вивчають й інші потенційні терапевтичні властивості куркуміну - зокрема, щодо лікування множинної мієломи і раку підшлункової залози, а також профілактики раку ротової порожнини. Крім того, в одному з британських університетів розпочато дослідження впливу куркуми на рак шлунково-кишкового тракту.

Telegram Channel