Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Дрова з якого дерева найкращі?

Волинь-нова

Дрова з якого дерева найкращі?

Поліна з бука, берези, ясена, ліщини важко розтоплювати, але вони можуть горіти сирими, тому що мають невелику вологість, причому легко розколюються, крім бука

Вільха і осика згорають без утворення сажі, більше того – вони випалюють її з димаря.

Березові дрова добрі для тепла, але при нестачі повітря в топці, горять димно і утворюють дьоготь (березову смолу), який осідає на стінках труби.

Пні та коріння дають хитромудрий малюнок вогню.

Пні та коріння дають хитромудрий малюнок вогню.

Гілки ялівцю, вишні і яблуні утворюють приємний аромат.

Соснові поліна горять жаркіше за ялинові через більший вміст смоли. При їхньому горінні, різкому підвищенні температури з тріском лопаються маленькі порожнини в деревині, в яких накопичується смола, і в усі боки розлітаються іскри.

Найкращу тепловіддачу мають дубові дрова, єдиний їхній недолік – вони погано розколюються, так само як і з граба.

А з груші та яблуні легко розколюються і добре горять, видаючи приємний запах.

Поліна з порід середньої твердості, як правило, легко колоти.

З вишні і в’яза – при горінні димлять.

Менше підходять для топлення дрова хвойних порід, тому що вони сприяють утворенню смолистих відкладень в трубі і мають низьку теплотворну здатність. Соснові і ялинові легко колоти і розтоплювати, але вони димлять та іскрять.

До порід дерев з м’якою деревиною відносять також тополю, вільху, осику, липу. Вони добре горять, з тополі сильно іскрять і дуже швидко згоряють.

Бук – цю породу вважають класичними камінними дровами, бо у них красива картина полум’я при майже повній відсутності іскор. До всього перерахованого слід додати – букові поліна мають дуже високий показник теплотворної здатності.

Telegram Channel