Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як закоптити сало?

Волинь-нова

Як закоптити сало?

Найкраще для цього підходить підчеревина з прошарками м’яса

Отож, візьміть: 1,5 кг свинячого шпику; 200 г солі; кілька зубчиків часнику; чорний мелений перець; лавровий лист.

Змішайте спеції, додайте до них сіль і подрібнений часник. Сало промийте та висушіть серветками, а тоді натріть підготовленою сумішшю. Затим помістіть його у поліетиленовий пакет із блискавкою, з якого витисніть повітря, і покладіть у холодильник на кілька днів. Якщо у пакеті збирається рідина, то злийте її. Тоді знову витисніть повітря і закрийте пакет. Таку процедуру треба повторювати раз на 1—2 дні.

Для копчення беруть бук, дуб, осику і ясен. Але найкращий аромат і смак дають дрова з плодових дерев: абрикосів, яблунь, груш, вишень тощо.

За день до коптіння промийте сало проточною водою від солі та спецій і поставте на ніч у холодне місце, аби з нього стекли рештки рідини. Безпосередньо за годину перед копченням дістаньте його з холоду і нехай полежить при кімнатній температурі. Тоді обмотайте марлею, аби випадково не забруднилося.

Для копчення беруть бук, дуб, осику і ясен. Але найкращий аромат і смак дають дрова з плодових дерев: абрикосів, яблунь, груш, вишень тощо. Деревину хвойних, а також берези використовувати не можна, бо продукт матиме гіркуватий присмак, запах дьогтю або скипидару та брудний вигляд. Дрова посипають зверху дрібною тирсою, від чого утворюється багато диму.

Порада: для пікантного аромату готового продукту у процесі копчення додавайте у вогонь шкаралупу волоських горіхів, гілочки розмарину, кмин, м’яту, ялівець з ягодами.

 

Telegram Channel