Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Годівля курей у холодну пору року

Волинь-нова

Годівля курей у холодну пору року

У цей період птиця потребує особливої уваги. В раціон слід включити вітамінізовані корми: подрібнену хвою, проросле зерно. Для його пророщення можна взяти неглибокий ящик, насипати в нього тирси, змочити і висіяти насіння. Підготовлену таким чином зелень необхідно дрібнити перед роздачею. Зерно теж слід віддати курям

В осінньо-зимовий період їхня годівля обов’язково має бути збагачена вітамінами: подрібнені кабачки, морква, гарбуз. До мішанки можна додавати варені картоплю та кормові буряки, соковиті корми (морква, кабачок, турнепс, бруква, топінамбур). Можна змішати трохи зерна і соковитого корму. До складу мішанки повинні входити злакові (кукурудза, ячмінь, пшениця), а також соняшникова макуха, яка є джерелом жиру і білка.

Протягом усієї зими в пташнику повинна бути спеціальна годівниця з дрібним гравієм і товченою крейдою.

Важливо стежити за тим, щоб у поїлках завжди була тепла вода. Протягом усієї зими в пташнику повинна стояти спеціальна годівниця з дрібним гравієм і товченою крейдою. Це необхідно для правильної роботи травної системи птиці. Найкраще годувати її в ранковий час (8-ма — 9-та година) і обідньої пори (13.00—14.00). Не рекомендують давати мішанки на вечерю. Увечері за морозної погоди слід сипнути цільне зерно ячменю, пшениці і кукурудзи.

У зимовий період треба додавати рибне борошно і риб’ячий жир (1–2 краплі), що забезпечить птицю амінокислотами та білками. Варто збільшити білкову складову кормів у зимовому раціоні курей. Це — відвійки, молоко, кисломолочні продукти, сир. Важливо знати, що молочні продукти не можна класти в оцинкований посуд, оскільки це може викликати отруєння окисом цинку.

Для роздачі мінерального корму (крейда, черепашки) краще використовувати автоматичну годівницю. За необхідності птах буде клювати добавку. Добре поїдає він і подрібнену просушену шкаралупу, яку додають у вологі мішанки. У курнику можна підвісити заготовлені віники з кропиви і пучки сіна.

Telegram Channel