Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Із вертуном ви нас стерли у порох!

Волинь-нова

Із вертуном ви нас стерли у порох!

Понад 260 правильних есемес-повідомлень ми отримали на відповіді запитання № 6 нашого конкурсу! Тому рахунок у протистоянні «Читачі» — ​«Газетярі» став нічийним — ​3:3. А це значить, у нас не просто поки що виграє дружба, а наша дружба зростає з кожним новим завданням «Гарбуза із секретом». Дякуємо за підтримку! А наше мирне протистояння із визначення переможця переносимо на 2018 рік — ​на сторінки як «Волині-нової», так «Цікавої газети на вихідні»

 

 Насамперед нагадаємо це доволі легке для вас, як виявилося,

Запитання № 6:

Цей предмет вважають антистресом. Проте це не алкоголь. Тим паче, кажуть, що він допомагає зосередитися, тому рекомендують дорослим його тримати на робочому місці, а учням — ​на партах. Проте деякі американські школи уже ці предмети заборонили, адже не побачили ніякого ефекту, навпаки — ​їх наявність тільки розсіює увагу. Звісно, коли за допомогою цього предмету можна таке виробляти, то які уроки, яка робота!

Хоча ще три роки тому ми, та й майже всі американці, про нього майже нічого не чули.

У новому 2018 році на нас чекає чудове продовження дружнього розумового протистояння.

А цьогоріч він дасть фору будь-якому айфону чи андроїду!

Бо став справжнім хітом 2017-го! Його створюють з дерева, пластику, міді та інших металів, напевне, мільярдери їх мають навіть із золота. Наша ж бідна країна масово їх отримує, звісно, з Китаю. Хоча в основі його побудови лежить деталь, якою славиться саме Волинь. А журналістам нашої газети він навіть допомагав грати у «Що? Де? Коли?»

То який предмет знаходиться у гарбузі?

Не будемо довго розписувати, що це таке, просто скажемо: хіт-продажів 2017 року називається «СПІНЕР» — ​і в кожному реченні загадки читайте відповідь на неї. Одне зауваження: у Луцьку, який славиться своїми підшипниками (знаменитий «SKF Україна» із його директором Володимиром Цибульським!) їх не виготовляють, бо для спінерів потрібні малого розміру, а наші випускають значно більші. Тому ще назвемо українські синоніми до цього слова, що їх нам запропонував Володимир Ковальчук із села Згорани Любомльського району, який і отримає 150 гривень спеціального призу: спінер (фіджет-спінер) — ​вертун, крутилка для рук, вертуха непосиди — ​антистресова іграшка. А по 100 гривень, згідно із нашим жеребкуванням, котре провів Заслужений працівник культури України В’ячеслав Судима, із понад 260 учасників, які правильно відповіли на запитання, отримають Людмила Михальчук із села Годомичі Маневицького району і Надія Кусік із села Новий Двір Турійського району. Отже, рахунок у протистоянні «Читачі» — ​«Газетярі» знову став нічийним — ​3:3. А це значить, що у новому 2018 році на нас чекає чудове продовження дружнього розумового протистояння.

Тож час оголошувати

Запитання № 8:

«Ой, очі, очі дівочі…» — ​співають українці. «Шерше ля фам» — ​приказують французи. Тобто «Шукайте жінку!» Він знайшов її і назвав по-особливому те, в чому «потонув»… Прекрасно назвав! Навіть оспівав. Вам точно це подобається…

Справді, від предмета, який захований у нашому гарбузі, переважно «балдіють» і українські панянки, і французькі мадами. Особливо другі, бо, скажімо, наші бабусі, точніше прабабусі про нього могли лише чути чи прочитати в книжках. Їхні доньки вже знали його назву. Насправді не важко було запам’ятати, бо вибір у Радянському Союзі був невеликий. Та й належав його винахід не нам.

Хоча він додає панянкам настрою. Кокетства. І фантастичних мрій. Мовляв, кожна дівчина (і пані) мріє, щоб його було стільки, аби… І обов’язково там мають бути пелюстки троянд.

Не знаємо, як щодо пелюсток троянд, але сам цей предмет, якщо невміло його використати, і забагато — ​про що мріють і обманюють одна одну жінки — ​небезпечний. І навіть не через те, що асоціюється з пострілами. Насамперед він сам може бути отруйним. Тому всі їхні запевнення, що під час побачення це виглядало так романтично і його було стільки… — ​обман. Ну, було його, але зовсім трішечки.

Тому, як правило, ним стріляють чоловіки. І після вдалих пострілів жінки переважно падають наповал. Жартуємо, звісно, хоча, зазвичай, залишаються любити до кінця своїх днів.

Але чоловіки, які майстерно володіють цим мистецтвом і мають гроші на нього, зазвичай до нього ставляться байдуже. Ну, майже. Був один всесвітньо відомий, що в’їжджав на Єлисейські поля із цим предметом у руках… Стоп-стоп. У ті миті він тріумфував, але через кілька років його звитягу анулювали, бо користувався забороненим прийомом. І це не Наполеон чи Іван Богун.

Що за предмет заховано в гарбузі? Заспівайте фрагмент цієї пісні.

Слово-відповідь треба надіслати до 30 грудня тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад, «М’яч», «Три яблука»).

Увага: з одного номера можна надсилати лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні у розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз — ​150 гривень — ​отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну [email protected]» найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі 5 січня 2018 року!

Telegram Channel