Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Василь Ломаченко розпочав займатися боксом… у маминому животі!

Волинь-нова

Василь Ломаченко розпочав займатися боксом… у маминому животі!

А відразу після народження тато насунув на рученята сина боксерські рукавички

Протягом двадцятилітньої «ери братів Кличків» українці масово навчилися щиро любити бокс. Перегляд поєдинків на рингу став у нас мало не обов’язковим, незалежно від віку і статі. Від хлопчаків молодшого шкільного віку — ​до стареньких бабусь.

А чи знаєте ви, що найтитулованішим українським боксером є аж ніяк не Володимир Кличко і навіть не його брат Віталій? Адже цей титул вже давно і беззаперечно належить Василеві Ломаченку. Справжньому українському козарлюзі, який народився 17 лютого 1988 року в Білгороді-Дністровському на Одещині.

Саме Ломаченка часто називають одним із найсильніших і найтехнічніших боксерів в історії світового боксу. Приміром, днями його визнали найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії за версією ESPN (Entertainment and Sports Programming Network — ​авторитетний у світі боксу американський спортивний телеканал).

У своїй тривалій любительській кар’єрі він провів майже 400 поєдинків, із яких програв… лише один. Це був фінал Чемпіонату світу 2007 року в Чикаго. 19-річний Василь здобув «лише» «срібло» на «дорослому» (!!!) ЧС (після «золота» на юніорському ЧС 2006 року), ​проте змусив усіх повірити в те, що на боксерському небосхилі сходить зірка епохальної величини!

Уже наступного, ​2008-го ​року Ломаченко виграє Чемпіонат Європи в Ліверпулі та стає олімпійським чемпіоном у Пекіні (у ваговій категорії до 57 кг).

2009-го Василь виграє свій перший дорослий ЧС (так само в категорії до 57 кг у Мілані). А 2011-го чіпляє собі на шию другу «золоту» нагороду на першостях світу (вже в категорії до 60 кг у Баку).
Ну а в 2012 році у Лондоні українець стає дворазовим олімпійським чемпіоном (тепер вже у категорії до 60 кг)! До речі, коли Василь демонструє на фотосесіях свої біцепси (на фото),  ​з внутрішньої сторони плечей можна побачити татуювання-згадки про, вочевидь, найбільші у його житті перемоги. На лівому — ​«Пекін 2008». На правому — ​«Лондон 2012».

У своїй тривалій любительській кар’єрі він провів майже 400 поєдинків, із яких програв… лише один.

Ну а чотири роки тому, ​в грудні 2013-го, ​починається вже професійна кар’єра українського боксерського унікума. Нині за плечима Василя вже 11 боїв на проф-рингу, в яких здобуто десять перемог (вісім з яких — ​нокаутом). Нині він володіє поясом чемпіона світу за версією WBO в другій напівлегкій вазі (до 59,0 кг).

Як згадувала мама Василя Ломаченка, вона зрозуміла, що з дитиною «щось не так» ще під час вагітності. Адже всередині її живота «хтось» мало не безперестанку завдавав серії ударів!

Ну а тато (який був і є буквально схибленим на боксі), привізши сина з пологового додому, буцімто першим ділом… насунув на малесенькі рученята нащадка свої боксерські рукавички!

Василь також стверджує, що першого тренування у боксерському залі… він не пам’ятає! Адже ні говорити, ні ходити кількамісячне дитя ще не вміло…

Нині ж, вигравши в аматорському боксі все, що тільки можна було, Ломаченко прагне подальшого утвердження на профі-рингу.

Скажімо, зараз українець вперто завляє про своє бажання зустрітися з чемпіоном світу у другій напівлегкій вазі за версією IBF американцем Джервонтою Девісом, «опікуном» якого є промоутерська компанія легендарного Флойда Мейвезера-молодшого.

Якщо американці не злякаються, 2018-го шанувальники боксу можуть побачити справді крутезний бій!

Telegram Channel