Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
 Представник Пентагону: «Інопланетяни відвідували Землю»

Це експонати з "Музею НЛО" в американському містечку Розуелл.

Волинь-нова

Представник Пентагону: «Інопланетяни відвідували Землю»

Міністерство оборони США протягом багатьох років таємно вивчало неопізнані літальні об’єкти

На секретну «Програму з виявлення загроз у повітряному й космічному просторі» щороку виділялося по 22 мільйони доларів. За даними американських ЗМІ, відповідні асигнування були приховані в загальному військовому бюджеті. Ця програма запущена 2007 року. Пентагон підтвердив це, наголосивши, однак, що проект згорнули у 2012–му через економію коштів. Та інформовані джерела повідомляють, що співробітники Пентагону паралельно з основними обов’язками продовжували вивчати матеріали щодо НЛО й після припинення фінансування.

Програма була запущена з ініціативи тодішнього лідера демократичної більшості в Сенаті США Гаррі Ріда. Більша частина грошей пішла на дослідний центр, який очолював Роберт Бігелоу — ​друг сенатора Ріда. Бігелоу в інтерв’ю телекомпанії CBS заявив, що він абсолютно переконаний в існуванні інопланетян, а також у тому, що вони на НЛО відвідували Землю. 
В архівах компанії Бігелоу містяться документи, в яких зафіксовано виявлення різних таємничих об’єктів у небі, зокрема літака, який рухався з дуже високою швидкістю без видимих ознак тяги.

До речі
= 24 червня 1947 року американський бізнесмен Кеннет Арнольд під час польоту на своєму літаку помітив у небі 9 об’єктів, «схожих на тарілки». Це вважається першим зареєстрованим випадком зустрічі людини з неопізнаним літальним об’єктом в наші часи.
= Гілларі Клінтон обіцяла виборцям у разі обрання її президентом США розсекретити дані про НЛО.
= Першою державною організацією з вивчення неопізнаних літальних об’єктів стала французька GEIPAN, створена у 1977 році. Нині в її архівах зберігаються документи про 1600 випадків появи НЛО. На думку спеціалістів, у більшості з них йдеться про «абсолютно нормальні природні явища, які неправильно витлумачили спостерігачі». Водночас деякі випадки залишаються справжніми загадками. Франція стала першою країною, яка вирішила розмістити в інтернеті у вільному доступі дані про НЛО (2007 рік).

Петро МАКАРУК

Telegram Channel