Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чому крім «Кобзаря» у кожного мають бути «Тореадори з Васюківки»

Волинь-нова

Чому крім «Кобзаря» у кожного мають бути «Тореадори з Васюківки»

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

 

 Наливайченко: Яроша мали вбити на Майдані

Під час допиту у справі про державну зраду екс–президента Януковича в Оболонському суді Києва 7 лютого екс–глава СБУ заявив, що бачив російських спецпризначенців у нашій столиці у 2014 році і бачив, як на російські шеврони одягали українську спецформу

Валентин Наливайченко також додав, що має докази, що «не просто так приїжджали і офіцери збройних сил РФ і ФСБ Росії в Україну і в Київ у січні та лютому 2014  року, і в грудні 2013 року». «Один із генералів, керівників СБУ часів Януковича возив по Києву Суркова — ​це російський громадянин, помічник президента Росії», — ​розповів Наливайченко.

Екс–глава СБУ також додав, що снайпери мали портрети людей, яких треба знищити. «…Були роздані портрети на знищення — ​я називаю таких громадян. Дмитро Ярош. Підтверджую, був такий портрет у снайперів. Щодо інших — ​хай озвучує Генпрокуратура під час обвинувачення, я сподіваюсь, що цей судовий процес буде», — ​підсумував Наливайченко.

 

 

 

 Чи відважиться Ізраїль визнати Голодомор геноцидом?

Відповідний законопроект уже підготовлено

Автор документа — депутат кнесету Акрам Хасон. Його помічники пояснили, що ідея виникла у Хасона після відвідин в Україні Музею Голодомору, який справив на нього глибоке враження.

Тим часом проти такої ініціативи різко виступила — ​ясна ж річ — ​Москва. Зокрема, заступник російського посла в Тель–Авіві Леонід Фролов назвав це «поганим, неправильним кроком». Зазначимо, що це вже друга спроба подати подібний законопроект до кнесету. У попередній раз законопроект про визнання Голодомору актом геноциду зняли з розгляду, бо не було необхідної підтримки серед депутатів.

 

 

 

 Вчителі з Європи назвали найкращу книгу України

Це — ​«Тореадори з Васюківки» Всеволода Нестайка

Так високо оцінили твір європейські вчителі, які створили мапу найпопулярніших дитячих книжок Європи. До проекту долучилися педагоги з Болгарії, Польщі, Португалії, Іспанії, Чехії, Греції та Литви. У Великій Британії найкращою книгою вчителі обрали «Гаррі Поттера і філософський камінь». Францію на мапі репрезентує «Маленький принц», Швецію — ​«Пеппі Довга Панчоха», Італію — ​казка «Піноккіо», Росію — ​«Казка про царя Салтана» Олександра Пушкіна.

 

 

 

 Олена Підгрушна — ​наш прапороносець

Вчора вранці в південнокорейському Пхьончхані почалися змагання з керлінгу в міксті у рамках Зимових Олімпійських ігор

Сама ж церемонія відкриття Олімпіади–2018 відбудеться сьогодні, 9 лютого. Прапор України нестиме капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Підгрушна. Олімпійська чемпіонка–2014 в естафеті не злякалася неприємної традиції, котра склалася в нашій команді: спортсмен, який несе стяг, не здобував медалі. Сподіваємось, Олена її розчаклує.

 

 

 

 Розстрілюють путінські безпілотники, як у тирі

На початку лютого український підрозділ ППО збив четвертий за останні півтора місяця російський «Орлан–10»

Про це повідомили у прес–центрі штабу АТО. Раніше безпілотні літальні апарати російського виробництва були збиті на Донбасі 28 грудня 2017 року, 11 і 14 січня. Тобто, з 9 «Орланів», знищених під час російсько–української війни, 4 — ​лише за останні півтора місяця. Це означає, що наші воїни нарешті знайшли спосіб ефективно протидіяти ворожим безпілотникам. Як відомо, велика кількість цієї техніки в окупантів на початку агресії давала їм серйозну перевагу у боях.

 

 

 

 У США викрили міжнародну мережу кіберзлочинців, засновану «бравим козаком»

Банда на чолі зі Святославом Бондаренком добиралася до банківських та електронних рахунків

За час існування угруповання злочинці завдали своїми діями збитків на понад 530 мільйонів доларів! Наразі слідчі вважають причетними до угруповання 36  осіб, 13 із них уже під вартою. Арешти проводилися в США, Австралії, Великій Британії, Франції, Італії, Косові, Сербії та Албанії.

 

 

 

 Викликав поліцію, щоб вона забрала… іграшкового тигра

Фермер із шотландського міста Абердиншир Брюс Грабб побачив у корівнику величезного хижака та викликав поліцію

«Штурмувати» плюшеву іграшку приїхало декілька патрулів та озброєний загін. Грабб злякався, що хижак нападе на вагітних корів. Перший поліцейський, який відреагував на виклик, боявся виходити з машини, бо теж думав, що звір справжній. Правоохоронці зателефонували до місцевого зоопарку, щоб дізнатися, чи не тікав від них тигр? Щось не те фермер та поліцейські запідозрили лиш через 45  хвилин операції — ​їх збентежило, що увесь цей час тигр не рухався. Поліцейські записали інцидент як «помилковий виклик з добрими намірами» та забрали «хижака» з собою. А от хто його приніс, ще треба з’ясувати.

 

 

 

 Пряма мова

Олександр ПАСХАВЕР, економіст, про те, скільки Україні треба часу, щоб стати розвиненою державою:

Після приходу постмайданної влади пройшло три з половиною роки. А наше населення просто нажахане: як за такий «гігантський» термін нічого не змінилося? Так от, я хочу нагадати, що Сингапуру, де був авторитарний правитель, чесний, енергійний та освічений, — знадобилося кілька десятиліть, щоб домогтися успіху. Для будь–яких соціальних змін три роки — ​це просто ніщо. А ось 30 років — ​уже питання для обговорення…

 

Telegram Channel