Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Романтична вечеря

Волинь-нова

Романтична вечеря

Відзначати чи не відзначати День закоханих – кожен вирішує для себе сам. Зрештою, це додаткова нагода сказати найближчим людям про свої почуття, порадувати їх сюрпризом і зайвий раз побалувати різними смаколиками, приготовленими власноруч

Барвистий м’ясний хлібець

Ця страва здивує не тільки ніжним смаком, а й незвичайним яскравим виглядом. Її можна подавати гарячою як основну або холодною – в якості закуски. Хлібець чудово нарізається акуратними скибочками, підійде і для бутербродів

 

 Інгредієнти: свинина – 700 г, кукурудза консервована – 0,5 банки, горошок консервований – 0,5 банки, цибуля синя – 1 шт., морква – 1 шт., перець солодкий – 1 шт., по 1 пучку петрушки та кропу, яйце – 1 шт., олія – 2 ст. л., сіль – 1,5 ч. л., перець чорний мелений за смаком.

Приготування. М’ясо пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо подрібнені кубиками моркву, цибулю і солодкий перець, посічену зелень, горошок, кукурудзу, яйце, солимо, перчимо й акуратно перемішуємо, щоб усі інгредієнти розподілилися рівномірно. Викладаємо у змащену форму для запікання, зверху трохи поливаємо олією. Накриваємо фольгою і запікаємо при 180ºC упродовж 30 хвилин, після чого знімаємо фольгу і ставимо в духовку ще на 10 хвилин.

Канапе на шпажках

Звичайні млинці, доповнені цікавими начинками, можуть перетворитися на святкову страву

 

 Інгредієнти: яйця – 3 шт., молоко – 0,5 л, олія – 60 мл, борошно пшеничне – 250 г, цукор – 30 г, сіль – 1 ч. л., сир (м’який) – 400 г, сьомга слабосолена – 200 г, оливки (без кісточок) – 100 г.

Приготування. У мисці збиваємо виделкою яйця з цукром, додаємо борошно і сіль, ретельно розтираємо, щоб не було грудочок, а потім вливаємо молоко, трохи олії і перемішуємо до однорідності. На змазаній олією сковороді смажимо млинці з двох боків, залишаємо, щоб охолонули. Затим перший млинець змащуємо м’яким сиром, накриваємо другим млинцем, на який викладаємо тонко нарізану рибу. Таким чином чергуємо 5–7 пластів. А тоді за допомогою формочок або гострим ножем розрізаємо канапки. Аби млинці при нарізці не рухалися, краще їх відразу проткнути шпажками з оливкою.

До речі

В якості начинки для канапе можна замість сьомги взяти копчену ковбасу.

Оливку чудово замінить шматочок помідора, а замість плавленого сиру підійде посолений свіжий жирний сир або бринза.

Салат «Мексиканський»

Цей рецепт стане у пригоді тим, хто не має багато часу, адже на його приготування достатньо 15 хвилин

 

 Інгредієнти: 250 г консервованої кукурудзи, 200 г копченої ковбаси, 2 плавлені сирки, 1 пачка сухариків з беконом, зелена цибуля, майонез.

Приготування. Ковбасу нарізати смужками, сирки потерти на тертці. Додати кукурудзу і сухарики. Вимішати всі інгредієнти з майонезом, при подачі посипати подрібненою зеленою цибулею.

Салат «Ніжність»

Страва цілком відповідає своїй назві, і дуже важливо не переборщити з перцем. Можливо, навіть краще замінити його на менш гострі спеції – скажімо, карі або куркуму

 

 Інгредієнти: 300 г шинки, 200 г твердого сиру, 4 варені яйця, 1 цибулина (не гірка), зелень кропу і петрушки (1 пучок), майонез, сіль, чорний перець – за смаком.

Приготування. Шинку і сир покраяти соломкою. Яйця і цибулю порізати дрібними кубиками, зелень посікти. Зсипати всі складники в миску, посолити, поперчити, заправити майонезом і добре вимішати. Прикрасити на свій смак.

Яєчня у млинцях

Навіть буденну яєчню, якщо пофантазувати, можна подати оригінально і вишукано

 

 Інгредієнти: млинці, сосиски, яйця, зелена цибуля або кріп, петрушка.

Приготування. Духовку нагрійте до 190 градусів. Розмістіть млинці на бляшці, змащеній жиром. Наріжте сосиску і викладіть на млинці. Зубочистками скріпіть краї так, щоб вийшов квадратик. В утворену «посудину» до сосиски розбийте яйце. Випікайте протягом 5–8 хвилин, щоб яєчня пропеклася на ваш смак. Викладіть конвертики на тарілку і прикрасьте зеленою цибулею або петрушкою чи кропом.

До речі

Начинку млинцевих конвертиків можна змінити за власним уподобанням, приміром узяти салямі і сир.

Скумбрія, запечена з цибулею та лимоном

Риба, приготована у духовці, – не лише корисна, а й смачна страва. Та й клопоту з нею небагато

 

 Інгредієнти: 2 скумбрії, 1 лимон, 1 цибулина, 100 г сметани, сіль та перець чорний мелений – за смаком.

Приготування. Рибу очистити від нутрощів, відрізати голову і плавники, промити. Натерти скумбрію з усіх боків сіллю та перцем, збризнути соком половини лимона. Надрізати кожну рибину порційно не до кінця і повставляти у надрізи цибулю, покраяну кільцями. Кружальця лимона повкладати в живіт скумбрії. Перекладену у форму для запікання рибу змастити зверху сметаною і запікати 35 хвилин при 180ºC до золотистої скориночки.

Мандаринове морозиво

Хіба є щось смачніше за цей власноруч зроблений десерт? Особливо якщо до нього додати секретний інгредієнт – любов

 

 Інгредієнти: 300 г мандаринів, 400 г сметани 20–відсоткової жирності, 1 банка згущеного молока.

Приготування. Мандарини почистити, розділити на дольки, подрібнити в блендері (або перекрутити через м’ясорубку). Бажано протерти мандаринове пюре через сито, щоб морозиво вийшло ніжнішим. Далі за допомогою блендера змішати сметану, згущонку і пюре, вилити у пластиковий контейнер і поставити в морозильну камеру. Щогодини морозиво слід діставати з холодильника й інтенсивно перемішувати, щоб воно насичувалось киснем і в ньому не утворювались крижані кристалики. Подавати десерт у креманках, оздобивши на свій смак.

Telegram Channel