Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Академіки» з Луцька на «Кубку Світязя» наловили майже 5 кілограмів риби

Відразу видно: академіки риболовлі.

Фото Валентина БОРТНІЧУКА.

«Академіки» з Луцька на «Кубку Світязя» наловили майже 5 кілограмів риби

Такий результат дав змогу здобути цьогорічний трофей традиційного турніру із зимової риболовлі на мормишку

За «Кубок Світязя–2018» змагалося 20 команд з усієї Волині. Захід організували Нововолинський спортивно–оздоровчий комплекс «Шахтар», відділ у справах молоді та спорту Нововолинської міської ради, центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за сприяння Шацького національного природного парку та Світязької сільської ради.

Після реєстрації учасників та інструктажу з техніки безпеки о 9–й годині розпочалася хоч і тиха, але азартна боротьба за підводні трофеї. Завдяки прекрасній сонячній погоді та міцній кризі на озері Світязь чотири години залікового часу пролетіли непомітно.

Завдяки прекрасній  сонячній погоді та міцній кризі на озері Світязь чотири години залікового часу пролетіли непомітно.

У підсумковому зважуванні третє місце з результатом 1,850 кг посіла команда «Урожай» із Нововолинська (Геннадій Шукатка, Ігор Мусій, Олександр Руокіс). Другу сходинку з 2,160 кг риби зайняла досвідчена дружина господарів турніру «Патріот–1» (Володимир Цвид, Віктор Курчак, Василь Денисовець). А «Кубок Світязя» здобув луцький колектив «Академія» з уловом 4,655 кг (Андрій Сітовський, Роман Григор’єв, Володимир Мединський).

Призи у номінаціях отримали: «Найбільша риба» – Геннадій Шукатка із Нововолинська, «Наймолодший рибалка» – Андрій Кужель із Грабового Шацького району, «Королева риболовлі» – директор Шацького національного природного парку Марія Христецька, «Заслужений волонтер» – Володимир Сіжук із села Світязь.

Після офіційного нагородження всіх спортсменів частували смачною юшкою зі свіжої риби, приготовленою прямо на льоду.

Валентин БОРТНІЧУК, головний суддя змагань.

Telegram Channel