Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
З такими Героями Україна точно не вмре!

Сьома паралімпійська медаль стала для Оксани Шишкової золотою! На чемпіонському п’єдесталі вона разом із супроводжуючим Віталієм Казаковим.

Фото із сайту www.instagram.com/PyeongChang2018.

З такими Героями Україна точно не вмре!

Уже п’ять разів на Паралімпіаді в Пхьончхані лунав наш Гімн. Браво! І ми знаємо, що за кожною медаллю зі скарбнички нашої збірної стоїть драматична життєва історія, гідна захопливих романів та кінострічок…

Українські паралімпійці продовжують дивувати спортивний світ та беззастережно тішити нас у Південній Кореї!

Так у вівторок, 13 березня, атлети під «синьо–жовтим» прапором вибороли відразу шість нагород: дві «золоті», дві «срібні» і дві «бронзові».

Обидва «золота» у скарбничку збірної України поклали біатлоністи. Тернополянин Тарас Радь тріумфував в індивідуальній гонці на 12,5 км (сидячи). Цьому хлопчині лише 18 — у 14 він (спортсмен!) втратив ногу (поранився, а спеціалісти «проморгали» початок зараження)! Але спорт Тарас не полишив! Можна тільки уявити: яка сила волі і які емоції стоять за цим «золотом» — «наймолодшим» в «зимовій» паралімпійській історії України!!!

Чи поб’ємо рекорд Турина-2006 — 7 золотих  медалей?

Інша наша «золота» медалістка вівторка — Оксана Шишкова з Харківщини — у спорт прийшла трирічною дівчинкою. Проте в 10 у неї почав катастрофічно погіршуватися зір… І це спонукало юнку ще активніше працювати на тренуваннях! Із Сочі–2014 вона привезла чотири «бронзи». У Пхьончхані вже встигла вибороти два «срібла». І ось — сьома паралімпійська нагорода, і перше «золото» 26–річної спортсменки! Оксана виграла жіночу «індивідуалку» на 10 км серед спортсменів із вадами зору (супроводжував її Віталій Казаков)!

Також у вівторок «срібними» призерами у складі збірної України стали Ігор Рептюх і Олександр Казік, а «бронзовими» — Людмила Ляшенко та Юрій Уткін (усі вони — біатлоністи).

Цікаво, що Ігор Рептюх уже зібрав «повний комплект» медалей Пхьончхана — має «золото», «срібло» та «бронзу». Натомість Людмила Ляшенко встигла вибороти три «бронзові»!

Зазначимо, що на Паралімпіаді–2018 «синьо–жовті» вже зрівнялися за кількістю здобутих «золотих» нагород з показником Сочі–2014 та Ванкувера–2010. Там ми також завоювали по п’ять медалей найвищого ґатунку — але ж змагання у Пхьончхані лишень перетнули «екватор»! Більше — аж сім «золотих» — у нас було лише в Турині–2006!

Лідери медального заліку Паралімпіади–2018 на 12.00 середи:
Країна З С Б Всього
1. США 8 7 6 21
2. НПС* 6 7 4 17
3. Словаччина 6 2 1 9
4. Франція 5 5 3 13
5. Україна 5 4 7 16
6. Канада 5 1 10 16

Всього серед нагород­жених представники 24 країн.
НПС* — нейтральні паралімпійські спортсмени з Росії.

Telegram Channel