Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Медична карта для вступу в школу уже не потрібна

Волинь-нова

Медична карта для вступу в школу уже не потрібна

Міністерство охорони здоров’я скасовує застарілі форми паперової документації, повідомила керівник відомства Уляна Супрун

«Сьогодні ми зробили перший крок, яким відкриваємо велику програму з переходу на електрон­ний формат обліку. У результаті має залишитися лише один вид амбулаторної карти, який буде враховувати особливості надання медичної допомоги дорослим і дітям», – заявила вона.

Зокрема, скасовуються талони в медичних закладах – амбулаторного пацієнта, на прийом до лікаря та реєстрації кінцевих діагнозів. Також скасовується контрольна карта диспансерного нагляду, книга запису викликів лікарів додому та журнал реєстрації амбулаторних хворих.

Стосуються ці зміни й дітей, які вступають до садочка чи школи – їм уже не потрібна медична карта для вступу. Важливі лише звичайний медичний огляд у свого лікаря та стандартна довідка.

Окрім того, МОЗ скасовує медичну карту студента, які відтепер матимуть лише звичайну амбулаторну картку. Стосуються ці зміни й дітей, які вступають до садочка чи школи – їм уже не потрібна медична карта для вступу. Важливі лише звичайний медичний огляд у свого лікаря та стандартна довідка.

До речі, Уляна Супрун заявила, що їй пропонували квартиру, як... хабар. Вона пояснила у дописі у «Фейсбук», що це було ще рік тому. «Один із помічників народних депутатів запропонував мені хабар у вигляді квартири за те, щоби я, користуючись службовим становищем, допомогла медичному закладу отримати дороговартісне обладнання», – написала Супрун. Після цього вона звернулась до НАБУ.

Telegram Channel