Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті області одним абзацом

30 овечок породи «мериноландшаф» від інвестора шоу «Громада на мільйон» Дмитра Огньова виграв фермер Олександр Джус, який представляв Княгининівську ОТГ. В одній із передач бізнесмен пообіцяв подарунок тому, хто за тиждень побудує кошару, що підходитиме для таких овець. Сама ж громада участь у проекті нещодавно припинила.

 

В одному з гіпермаркетів Луцька продають глобус, де Росія, Білорусь і Україна позначені зеленим кольором. Решта країн зафарбовані іншими кольорами. Про це пишуть лучани у соціальних мережах.

 

Аби врятувати знайдений на Волині унікальний човен-довбанку, для нього біля Маневицького краєзнавчого музею зведуть нову будівлю. Очільник району Андрій Линдюк обіцяє, що зроблять це до листопада нинішнього року. Чиновник каже, що з районного бюджету у кінці 2017-го вже виділили 72 тисячі гривень на розроблення проектно-кошторисної документації. А загалом так званий музей одного експоната обійдеться в 1,5 мільйона гривень.

 

З нагоди жіночого свята жінки Луцького геріатричного центру стали моделями для фотосесії. Пацієнткам центру зробили вишукані зачіски та стильний мейк-ап, підібрали модний одяг. Ініціатором та автором фотопроекту стала лучанка Юлія Войтович, яка нині мешкає в столиці. Спочатку була ідея провести його у форматі такого собі «дня краси», але потім це перетворилось на більш масштабне дійство – фотопроект «Перевтілення».

 

У Нововолинську на бульварі Шевченка біля кінотеатру група молодиків побила ветерана АТО, бійця 128-ї бригади. Хулігани причепилися до військового і почали втрьох бити. Тоді підтягнулася вся їхня компанія – загалом вісім чоловік. Бійцю за 30, а нападникам по

16–18 років. Із бійцем було двоє хлопців, перепало і їм. Один із потерпілих звернувся в лікарню.

 

Предстоятель церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці (УГКЦ) зі Старої Вижівки взяв участь у лижних змаганнях. Свої спортивні здібності показали представники Луцького екзархату: отці Ігнатій Гвоздик та Володимир Улян на чолі з архієреєм Йосафатом. Метою змагання було показати, що священик – не відірвана від суспільства особа, а справжній послідовник Христа, який близький до людей.

 

Лучанка Іванна бере участь у 8-му сезоні популярного телешоу «Холостяк», де змагається за серце зірки шоу-бізнесу Рождена Анусі. 21-річна дівчина навчається в КНУКіМ на спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» та працює перекладачем польської мови. Вона вважає себе надзвичайно сексуальною, але водночас визнає, що ще ніколи не любила. Волинянка змагатиметься із 24-ма іншими красунями.

Telegram Channel