Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті області одним абацом

Старовинний образ Божої Матері зі слідами обстрілів привіз із зони АТО мер Дубна Василь Антонюк, який доставляв волонтерську допомогу добровольчому батальйону «Волинь», військовій частині №301. Ікону для міста подарував військовий капелан Олександр із Покровська на Донеччині. Священик забрав її із церкви в Авдіївці, яку розбомбили сепаратисти. Образ із підписом «Бережи вас Бог» зберігатиметься в музеї Дубенського історико-культурного заповідника.

 

У Дубровицькому районі видавали субсидії тим, хто купував нерухомість і мав борги за комуналку, що призвело до розтрати понад півмільйона гривень. Ревізори виявили, що 77 жителів району незаконно отримували державну допомогу на оплату комунальних послуг.

 

На Рівненщині уздовж автошляхів із вибоїнами партія «Солідарність» розмістила білборди із текстом: «Відновлено 78 кілометрів доріг». Це викликало іронію і сарказм користувачів соцмережі «Фейсбук», бо, як відомо, траси області не в найкращому стані. «То де ж ці дороги? Напишіть і покажіть їх. А то незрозуміло. Можливо, це не про нашу область ідеться. Можливо, є ще друга Рівненщина, про яку ми не знаємо», – жартують мешканці краю.

 

80-річний учитель школи №13 у Рівному вражає фізичною формою на ковзанці. Ліана Диновська опублікувала у «Фейсбуці» відео, де пенсіонер тримається на льоду краще, ніж молодь, і навчає інших правильно поводитися на катку. «Класно, коли старість може бути такою крутою, як у цього дідуся, якому понад 80 років! Милуюсь і дивуюсь! Коли мені буде 80 літ, я теж танцюватиму і весело відганятиму старість!» – зазначає дописувачка. Користувачі додають, що завдяки цьому прекрасному чоловікові біля 13-ї школи колись щороку був каток. Він сам його заливав і чистив.

 

127 аптечних та 35 лікувально-профілактичних закладів у Рівненській області очікує перевірка, адже мораторій на їх проведення скасовано. Держлікслужба контролюватиме дотримання у цих закладах вимог ліцензійних умов із роздрібної та оптової торгівлі лікарськими засобами, а також якість ліків.

 

У місті Дубно 39-річний чоловік характерної етнічної зовнішності зняв секції чавунної огорожі з могили. Його з громіздким поліетиленовим пакетом на плечах помітив дільничний офіцер під час обходу території. За фактом наруги над місцем поховання розпочато досудове розслідування.

Telegram Channel