Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Казали: солдат упав — ​ще поляжуть хлопці. А що ж означає для Порошенка шапка солдата, яка впала?

Cправді, по-людськи.

Unian.net.

Казали: солдат упав — ​ще поляжуть хлопці. А що ж означає для Порошенка шапка солдата, яка впала?

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

 

 Полетів у свою «чорну діру» вічності

Один із найзнаменитіших фізиків–теоретиків британський учений Стівен Гокінг (на фото ) помер у віці 76 років у себе вдома у Кембриджі

Професор, який страждав на аміотрофічний склероз, був майже повністю паралізований і говорив за допомогою синтезатора мови. Він вивчав походження Всесвіту, зокрема теорії виникнення світу та чорних дір.

Лікарі діагностували у Гокінга страшну хворобу у 21–літньому віці. Тоді вони стверджували, що жити хлопцеві залишилося два з половиною роки. Недуга швидко прогресувала, тож йому довелося сісти на інвалідний візок. У 1985 році Стівен захворів на важку форму запалення легенів. Після серії операцій йому провели трахеостомію, і Гокінг втратив здатність говорити. Але згодом став спілкуватися за допомогою комп’ютера із синтезатором мови, спеціально сконструйованим для нього компанією Intel.

Людям, яких його пророцтва лякали, фізик радив «дивитися на зірки, а не на свої ноги».

Початкові прогнози медиків не справдилися: вчений продовжив наукову роботу, двічі одружувався і став батьком трьох дітей. Попри параліч, Гокінг вів активне життя — ​займався дослідженнями, викладав, виступав із доповідями. А у 2007 році фізик, який усе життя мріяв випробувати стан невагомості, здійснив свою мрію і пролетів над Атлантикою на спеціально сконструйованому літаку.

Гокінг також відомий як автор безлічі похмурих пророцтв про долю людства. Наприклад, радив не сподіватись на зустріч з інопланетянами: «Якщо вони відвідають нас, результат може бути схожий на те, що трапилося після прибуття Колумба в Америку. Для корінних жителів континенту це скінчилося погано». Обережно ставився і до штучного інтелекту: «Поява повноцінного штучного інтелекту може стати кінцем людської раси. Такий розум візьме ініціативу на себе і стане сам себе вдосконалювати з усезростаючою швидкістю. Можливості людей обмежені занадто повільною еволюцією, ми не зможемо змагатися зі швидкістю машин — ​і програємо».

Зрештою, через зміну клімату і перенаселеність планети заявив, що людству залишилося років 100. Але все ж вірив, що шанс у землян ще є — ​порятунок потрібно шукати в космосі, на інших планетах. Людям, яких його пророцтва лякали, фізик радив «дивитися на зірки, а не на свої ноги».

 

 По–людськи: Петро Олексійович виручив військового

14 березня курйозна ситуація сталася під час урочистого привітання очільника Австрії Александера ван дер Беллена біля Адміністрації Президента України

В одного з військових почесної варти під час салюту злетіла шапка і залишалася лежати на землі. Порошенко, який разом із президентом Австрії йшов червоною доріжкою, порівнявшись із головним убором, зробив крок убік, підняв його й одягнув на голову солдата почесної варти. «Військова шапка з українським тризубом не повинна лежати на землі», — ​прокоментував прес–секретар глави держави Святослав Цеголко.

«Військова шапка з українським тризубом не повинна лежати на землі».

Солдата звати Микола, він із Кривого Рогу. Головний убір йому випадково при виконанні ритуалу шашкою збив офіцер, за що, до речі, уже перепросив. Сам Микола вважає, що Порошенко вчинив, «як нормальна людина». «Він просто посміхався. Тут дві сторони медалі: і переживаю, і соромно, і приємна подія. Але ніхто мене після цього не карав», — ​розповів Микола.

Нагадаємо, що під час інавгурації Петра Порошенка у 2014 році 20–літній солдат почесної варти Олександр Сикало захитався і випустив карабін із рук просто біля Президента, який проходив поруч. Потім, до речі, хлопця обстежили і виявили важку хворобу нирок. Він звільнився з армії. Зараз живе у Києві, лікується і береться за будь–яку роботу, щоб прожити. Тоді, у 2014–му, після трафунку говорили: солдат упав — ​поляжуть ще наші хлопці. Так і сталося — війна не закінчилася. А що ж на цей раз означає шапка солдата, яка впала і яку підняв глава держави? Одні вважають: Порошенко втримає «свою шапку Мономаха». Інші ж кажуть, що владу Петро Олексійович передасть військовим. Невже, не приведи Господи, військовий стан чи переворот?.. Юля шапки також не носить.

 

  Нашим спортсменам заборонили виступати в Росії. Усім

Вітчизняне Міністерство молоді та спорту ухвалило рішення не відправляти українців на жодні змагання, що відбуватимуться на території Російської Федерації

Відповідний наказ підписав очільник відомства Ігор Жданов (на фото). Документ забороняє планувати та проводити навчально–тренувальні збори на спортивних базах країни-агресора, а також брати участь членам національних збірних команд з усіх видів спорту у змаганнях, що проходять у РФ.

Документ забороняє планувати та проводити навчально–тренувальні збори на спортивних базах країни-агресора

«Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій. Тому я підписав новий наказ», — ​заявив Жданов. Крім того, міністр закликав міжнародні федерації не проводити чемпіонатів на території держави, де систематично нехтують міжнародним законодавством у спорті і яка є порушником кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства.

 

 «Це не кав’ярня, а банкомат!»

Українець відкрив найменший заклад харчування у Польщі

Олег Яровий (на фото) з Хмельницького зізнається, що довго не міг наважитися започаткувати власну справу в Україні, але коли рік тому доля закинула його до Польщі, вирішив згадати про свою давню мрію.

— Тут мені комфортно жити та працювати, — ​каже він. — ​У Варшаві багато українців, інколи я навіть не відчуваю, що за кордоном.

— ​У Варшаві багато українців, інколи я навіть не відчуваю, що за кордоном.

Олег не ставив собі за мету зробити найменшу кав’ярню. На її мініатюрність стали звертати увагу самі поляки і називати «банкоматом». Згодом розміри закладу перетворились на його «фішку»: на одній із поличок в оточенні цукерниць та баночок із печивом стоїть сертифікат «Книги рекордів Польщі», який підтверджує, що кав’ярня офіційно є найменшою у цій країні.

Попри свою невелику площу, заклад, за словами його власників, виконує велику місію — ​«ширить добро».

 

Будьте обережні — Україну накриють потужні магнітні бурі

У другій половині березня метеочутливі люди відчуватимуть погіршення стану здоров’я

Зокрема, тривала магнітна буря середньої інтенсивності очікується між 16 та 17 березня. А вже 18–го станеться наступний викид значної кількості сонячної плазми в космос. Це відчують сердечники, гіпертоніки і гіпотоніки, а також люди поважного віку. «Відбувається це від того, що магнітні бурі змінюють в’язкість крові, виникає нестача кисню у тканинах та небезпека утворення тромбів. Такі сильні бурі можуть викликати тривожність і пригніченість. У маленьких дітей несприятливий вплив спалахів на Сонці проявляється в гіперактивності, різкій зміні настрою, загальній примхливості», — ​пояснює сімейний лікар Ольга Копилова.

І, звісно, обмежити вживання алкоголю і тютюнових виробів, а також жирної їжі.

Крім того, з 9–ї до 11–ї ранку 21 березня очікується ще одна потужна буря. І пік сонячної активності пройде 28–29 березня. Українцям радять зосередити свою увагу на турботі про здоров’я: споживати їжу, багату вітамінами, а також гарячі настої з цілющих трав. І, звісно, обмежити вживання алкоголю і тютюнових виробів, а також жирної їжі.

 

 

 CЛОВО — ЗБРОЯ!

Тарас КУЗЬО (на фото),
канадський та британський політолог українського походження, вважає, що в разі виходу у другий тур президентських виборів Юлії Тимошенко та Петра Порошенка булаву здобуде останній:

Тимошенко не виграє. Таких політиків або дуже люб­лять, або дуже ненавидять. Немає посередині. Ті, що посередині, будуть схильні голосувати за Порошенка.

 

Telegram Channel