Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Гарбузюк не зміг так заховати зброю, як ми нашого героя у гарбузі!

Волинь-нова

Гарбузюк не зміг так заховати зброю, як ми нашого героя у гарбузі!

Лише одна (!) учасниця змогла справитися із завданням 8-го туру. Що тут скажеш? Віват, Валентино Шевчук!

А ми писали: «Дійдете до відповіді – усміхнетеся». Де там… Усміхалися ми із ваших варіантів – «Миклухо-Маклай», «Капіца», «Чкалов», «Кримський»... Виявляється, горезвісний Гарбузюк, той, що зараз переписався на Володимира Рубана, не зумів так заховати зброю, як ми нашого героя у гарбузі. Стоп, здається, нас уже трохи понесло, бо пишемо про відповідь, так і не нагадавши цього каверзного запитання.

Отож, завдання, надруковане 23 лютого:

«Гарбуз із секретом» – 8 (2018)

Це крутий чувак. Багато зробив для нас – «освітив храмом світла й науки», сам нашого роду, закоханий у нашу землю, хоча з’явився на світ і пішов у засвіти не в Україні. Де саме – тут може підказати Олександр Абраменко. Точніше, його деякі дії після останнього стрибка у Пхьончхані, про що говорили всі…

Е, але не радійте передчасно. Бо тут ще треба згадати про святого Андрія. І святого Георга. І святого Патрика, звісно. Коли їхній спільний знак було спущено, на його місце на цій землі урочисто підняли той предмет, що символізує дві головні стихії природи і людського буття – вогонь і воду. Останньої довкола – більш ніж треба… І там часто можна спробувати себе в ролі того, біля кого, як співається в пісні, займався релаксацією святий Андрій.

Антарктична станція «Академік Вернадський» раніше називалася «Фарадей» – її 1996-го року нам за символічну плату – 1 фунт стерлінгів – передала Великобританія.

Саме ця територія, під знаком вогню і води, й асоціюється з чоловіком, якого ви маєте розгадати. Допомогти вам тут можуть наші сусіди. Не стільки білоруси, росіяни, турки, румуни, молдавани, угорці, словаки, поляки, як американці, аргентинці і чилійці.

Чию світлину ми заховали у гарбузі?

Так ось, лише одна читачка зуміла знайти правильну відповідь — «Академік Вернадський». Це – вчителька української мови і літератури із села Мирне Горохівського району Валентина Віталіївна Шевчук. «Думали усією сім’єю… Не могла заснути. Дивилася на глобус, що ж то за територія під знаком вогню і води? Тут дійшла до Антарктиди. Чоловік Віталій каже: може, мова про наших полярників? Так ми і вийшли на антарктичну станцію «Академік Вернадський», котра раніше називалася «Фарадей» і яку 1996 року нам за символічну плату – 1 фунт стерлінгів – передала Великобританія (стяг британського королівства поєднує в собі прапори Англії (святого Георгія), Шотландії (святого Андрія) та Ірландії (святого Патрика). – Ред.) Олімпійський чемпіон із фристайлу Олександр Абраменко закутав у синьо-жовтий стяг – символ води і вогню – російського спортсмена, а, як відомо, видатний український учений Володимир Вернадський (1863–1945) народився і помер у Росії», – розповіла нам пані Валентина, яка заслужено отримає 200 гривень призових. Переможницю просимо надіслати в редакцію копію першої та другої сторінки паспорта, а також ідентифікаційного коду.

Час оголошувати нове завдання. На прохання «трудящих», воно буде доволі легким, бо хочемо мати багато-багато переможців. А то, судячи з відповідей на запитання від 2 березня, ми вас щось сильно заводимо в негуглівські нетрі. Тож тепер легкий варіант. А втім – читайте і мізкуйте.

«Гарбуз із секретом» – 11 (2018)

Волосся, як у Циганкова, хоча тато – король на континенті, звідки у світ вийшли Джордж Веа і Д’ємерсі Мбокані. Батько, до речі, раніше займав пост, який поєднує назву головного гравця одеського «Чорноморця» і цю команду загалом.

Наш герой має фантазію не меншу, ніж та, що бурлить після програного матчу в екс-тренера донецького «Шахтаря» Мірчі Луческу чи під час виховної бесіди з футболістами у президента ФК «Волинь» (Луцьк) Віталія Кварцяного.

А силу – як в однофамільця граючого тренера рівненського «Кардинала», тому й легко справляється зі своїм товаришем, іменем якого називають гравців московського ЦСКА.

Носить «форму» кольору прапора УРСР, а ось з гетрою наш герой легко обмінявся би із Томасом Мюллером чи Робіном ван Персі.

Ще мешкає з другом. Кумедним і товариським. Хоча, коли нещодавно вболівальники порівняли із цим другом форварда «Зорі» Юрі Фрейтаса, то голеадору це дуже не сподобалось...

До речі, країна, в якій проживає, фанатіє від Златана. Хоча він так ніколи і не вигравав «Золотий м’яч». А ось якщо від кількості «Золотих м’ячів», які здобували Мессі і Кріштіану Роналду, відняти кількість «Ballon d’or», що вручали Андрію Шевченку, то й дізнаєтеся вік нашого героя.

Назвіть однойменну з нашим героєм книжку, яку ми заховали у гарбузі.

Слово-відповідь треба надіслати до 25 березня тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад, «Відро», «Три яблука»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні під час розіграшу призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

Грицько ГАРБУЗ.

Telegram Channel