Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

 

 У селищі Колки дорогу на мосту «залатали» поліном. Фото на сторінці «Колківська ОТГ. Допоможи депутату!» опублікував Сергій Шавук. «Усе нове добре забуте старе. У 2019-му весь дерев’яний буде», жартує Микола Жердецький.

Студент Волинської православної богословської академії Даниїл Терезас із Філадельфії, який раніше здобув музичну освіту в університеті Північного Техасу (University of North Texas) і є артистом в «Опера Філадельфія», став дияконом у Луцьку. Днями посвяту в кафедральному соборі Святої Трійці здійснив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.

191 тисячу гривень заробила Волинь на оренді водних об’єктів, ще 98 тисяч гривень становить заборгованість за минулий і попередні роки. В області є 1376 водойм, 595 із яких наразі в оренді. Тож надходження від оренди водних угідь досить скромні. Найбільша кількість зданих угідь у Горохівському та Луцькому районах по 106. Натомість у Локачинському районі не орендують жодного ставка.

10 років не ходить громадський транспорт у село Моташівка Луцького району. Водіїв лякають розбиті дороги та нерентабельність рейсів. Тут немає ані магазину, ані аптеки. А щоб добратися до населеного пункту, потрібно маршруткою доїхати до Княгининка, а далі 4 кілометри у бік лісу можна подолати або попуткою, або возом. У селі, якому кілька століть, мешкає 20 осіб, хоч до війни було близько тисячі людей. Ті, хто залишився, живуть на одній вулиці під назвою Солов’їна.

Вужі розвелися на закинутій ділянці на вулиці Незалежності у Ковелі. На цьому шматку землі вже неодноразово змінювався власник. Нові господарі не прибирають територію, тому з хмизу вилазять плазуни. Вони заповзають на сусідні подвір’я, де живуть сім’ї із малолітніми дітьми.

Пораненого лебедя врятували у селі Боголюби Луцького району місцеві мешканці спільно з Луцьким зоопарком. Про закривавленого птаха у «Фейсбуці» повідомила Інна Матчук. У коментарях до допису люди рекомендували звернутися до директора міського звіринцю Людмили Денисенко. Згодом жінка написала, що спеціалісти таки упіймали бідолаху і відвезли до ветеринарної лікарні. У лебедя діагностували виламаний суглоб. «Ймовірно, йому ампутують крило, але жити буде!» — зазначила рятівниця.

Telegram Channel