Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Українські танки Т-84 «Оплот», на яких наші військові змагатимуться з армійцями країн НАТО, вже перетнули кордон через міжнародний пункт пропуску «Ягодин». Невдовзі щорічні змагання з танкового біатлону розпочнуться у Німеччині. За нашу державу виступатиме найсильніший танковий взвод Збройних сил 14-ї окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського. Запрошення на цей захід на правах союзника Україна отримує вже другий рік поспіль.

 

90 тисяч волинян у селах декілька місяців живуть без скрапленого газу. Закупляти його мають щомісяця згідно із графіком, затвердженим аукціонним комітетом. Але протягом лютого, березня та квітня 2018 року аукціон із продажу скрапленого газу з невідомих причин не провели, а залишків «Волиньгаз» не має.

 

Шкури тварин викинули в контейнери для сміття в Луцьку. 33-й та 40-й мікрорайони міста накрило неймовірним смородом, тому інспектори муніципальної варти «прочесали» всі квартали і врешті-решт знайшли причину неприємного запаху. Ймовірно, відходи пролежали там кілька днів. Наразі порушника встановлюють. Тим часом заступник міського голови Костянтин Петрочук заявив, що для Луцька необхідно придбати крематор, щоб утилізувати тваринні рештки, адже той метод, яким послуговувались раніше, заборонили використовувати.

 

Волонтери звернулися до лучан із проханням допомогти безхатьку Івану з Горохівського району, який з обмороженими ногами живе у Луцьку під сходами одного з магазинів у районі Варшавського ринку. «Чоловік не має що їсти, не має одягу, вкрали милиці», — повідомив активіст Олександр Кваша у соцмережі. Багато лучан зголосилося допомогти людині, яка потрапила в біду, речами, ліками. Наразі відомо, що після розголосу цієї історії того ж дня Івана госпіталізували в одну з лікарень.

 

Лучани скаржаться на відвідувачів ЦНАПу, які ходять як до туалету у під’їзди сусідніх житлових будинків. Через ажіотаж на отримання закордонних паспортів люди займають чергу біля Центру адмінпослуг о 5—6-й ранку, коли організації та заклади харчування ще закриті. Тому їм доводиться шукати місце, де справити нужду. Про це на платформі «Відкрите місто» написала Юлія Луцька. Жінка просить поставити біля ЦНАПу біотуалети, аби вирішити цю проблему.

 

Понад тонну малька випустили в озера рибалки з різних населених пунктів Любомльського району. Любителі водного полювання зібрали майже 40 тисяч гривень і за ці кошти зарибнили деякі озера мальками коропа, товстолоба, білого амура.

Telegram Channel