Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Верес» нарешті забиває… і вперше в сезоні розгромно програє

Рівненські захисники у двох моментах лише спостерігали, як Артем Бєсєдін забивав у їхні ворота головою.

Фото fcdynamo.kiev.ua.

«Верес» нарешті забиває… і вперше в сезоні розгромно програє

«Сябро» Хацкевич повернув співвітчизнику Свіркову лютневий «львівський боржок». Настільки, що той залишив команду

Красень–гол Жуліо Сезара — і чотири у відповідь від Бєсєдіна і компанії…

Українська Прем’єр–ліга. 28 (6) тур. «Верес» (Рівне) — «Динамо» (Київ) — 1:4 (0:1 — Денис Гармаш, 14 хв.; 0:2 — Артем Бєсєдін, 47 хв.; 1:2 — Жуліо Сезар, 51 хв.; 1:3 — Артем Бєсєдін, 53 хв.; 1:4 — Дерліс Гонсалес, 90+3 хв.)

22 квітня. Львів. Стадіон «Арена Львів». 6224 глядачі. Головний суддя Віталій Романов (Дніпро).

У трьох попередніх поєдинках УПЛ рівняни та кияни обмінялися перемогами та ще один матч звели внічию. Тобто, «Верес» у поєдинках з «Динамо» зумів узяти п’ять очок, тоді як «Шахтар» — лише одне!

Цього разу кияни на «Арені Львів» (саме тут вони поступилися рівнянам у лютому з рахунком 1:3) досить швидко повели в рахунку — відзначився Денис Гармаш. Коли ж у дебюті другого тайму Артем Бєсєдін подвоїв перевагу гостей, багатьом, певно, здалося: Віталій Романов може свистіти вже.

Проте іншої думки був бразильський легіонер «Вереса» Жуліо Сезар! Уперше вийшовши у стартовому складі, латиноамериканець прагнув довести Юрію Свіркову: не бразильська це справа — гріти лаву запасних «п’ятою точкою»! І таки довів! На 51–й хвилині нападник, який за чотири дні до того відсвяткував своє 23–річчя, забив справді феноменальний гол! Перебуваючи під тісною опікою відразу трьох захисників «Динамо», Жуліо Сезар зумів пробити — і Денис Бойко був безсилий!

На жаль, відроджена інтрига протрималася недовго. Невдовзі Артем Бєсєдін оформив дубль, вдруге відправивши м’яч у ворота Олександра Бандури головою. До речі, п’ятий гол Артема в п’яти останніх турах…

Пізніше ще один шанс знову зробити поєдинок цікавішим мав той таки Жуліо Сезар — проте, вискочивши на побачення з Бойком, голкіпера киян не переграв.

Щоправда, ще один «латиноамериканський» гол у поєдинку глядачі на «Арені Львів» таки побачили. Парагваєць Дерліс Гонсалес вже у додані хвилини довів рахунок до 4:1 і хоч якось підтримав реноме легіонерів у складі майже всуціль «українізованого» «Динамо».

Це третя поспіль поразка «Вереса», і перша — з розгромним рахунком. Тішимося хіба дебютним голом у другій частині першості…

«Валідольний» «Шахтар», феєричні «Карпати», а «Зоря» — знову «мужики»!

Тим часом команда Паулу Фонсеки, ведучи 3:0 у поєдинку з «Ворсклою», дозволила полтавчанам скоротити рахунок до 3:2 (другий із голів у ворота Андрія П’ятова — на рахунку добре знайомого вболівальникам «Вереса» Михайла Сергійчука) і примусила своїх уболівальників жменями ковтати валідол. Лишень гол Алана Патріка на 88–й хвилині зняв питання про підсумковий рахунок — 4:2.

А ще у поєдинку з «Ворсклою» — якраз перед «надпринциповим» матчем із ФК «Маріуполь» — кількість «жовтих» карток у складі «гірників» дружно «обнулили» Тарас Степаненко, Марлос і Дентіньо. І у випадку двох останніх це скидалося на навмисне одержання «гірчичників» у найзручніший для цього момент…

«Зоря» ж видряпала вольову перемогу в того ж таки ФК «Маріуполь» (про принциповість цього протистояння можна говорити вже без жодної іронії) і скоротила відставання від «Ворскли» до чотирьох очок. Щоправда, ця звитяга коштувала Юрію Вернидубу термінової шпиталізації каретою «швидкої» допомоги (з лікарні наставник луганчан таки «дременув»)…

А ось хто по–справжньому нині «феєрить» — то це «Карпати»! Львів’яни здобули четверту поспіль перемогу, а колумбієць Хорхе Карраскаль знову забив та ще й віддав гольовий пас! Аби осягнути неймовірність переродження «левів», наведемо лишень один факт: у 24–х «стартових» турах вони спромоглися здобути тільки три перемоги. А тут — чотириматчева виграшна серія!!! Дуже хочеться вірити, що Хорхе Карраскаль невдовзі таки не опиниться у складі «Шахтаря» і не повторить долю Густаво Бланко Лещука…

 

За воротами

Юрій СВІРКОВ, головний тренер «Вереса»:

«Не всі наші футболісти змогли підійти до цього поєдинку без травм. Тому і заміни були не за позиціями. «Динамо» ж зіграло прекрасний матч. Суперник використав усі свої моменти. Награні хороші комбінації, яким ми не змогли протидіяти.

Жуліо Сезар? Він з’явився в команді посеред зборів. Ще не набрав форму. Сьогодні він забив і мав шанс забити вдруге. Минулого тижня цей футболіст дещо випав із тренувального процесу, можливо, це далося взнаки».

P. S. Учора на сторінці у Facebook рівненський «Верес» повідомив, що Юрій Свірков залишає команду у зв’язку зі станом здоров’я.

 

Олександр ХАЦКЕВИЧ, головний тренер «Динамо»:

«Сьогодні пройшла наша перша ж флангова атака. Зуміли швидко забити гол. Зрозуміло, що були помилки в обороні.

Але я хотів би акцентувати на іншому. Є регламент і його треба дотримуватися. Існує правило, що газон потрібно поливати за годину до матчу. Якість поля — незадовільна. Звісно, на такому полі легше грати команді, яка захищається. М’яч рухається повільніше.

А загалом — результат закономірний.

Лютнева поразка у Львові 1:3? Ту гру ми давно розібрали і пережили. Зараз для нас усі матчі важливі. На реванші жодних акцентів не робили».

Усі результати 28–го туру: «Сталь» — «Зірка» — 1:1; «Чорноморець» — ФК «Олександрія» — 1:3; «Шахтар» — «Ворскла» — 4:2; «Зоря» — ФК «Маріуполь» — 3:1; «Олімпік» — «Карпати» — 0:2; «Верес» — «Динамо» — 1:4.

Турнірна таблиця Прем’єр–ліги:

Група1
№ Команда І В Н П З: П О
1. «Шахтар» 28 21 3 4 66:21 66
2. «Динамо» 28 19 6 3 59:23 63
3. «Ворскла» 28 13 5 10 34:33 44
4. «Зоря» 28 10 10 8 42:39 40
5. «Маріуполь» 28 10 6 12 35:37 36
6. «Верес» 28 7 12 9 27:27 33

 

Група2
№ Команда І В Н П З: П О
7. «Олександрія» 28 6 15 7 25:25 33
8. «Олімпік» 28 8 9 11 28:32 33
9. «Карпати» 28 7 11 10 22:41 32
10. «Зірка» 28 6 9 13 19:37 27
11. «Сталь» 28 5 8 15 19:37 23
12. «Чорноморець» 28 4 10 14 22:46 22.

У списку бомбардирів лідирує форвард  донецького «Шахтаря» Факундо Феррейра —  20 голів (1 — з пенальті).

 

 

 

 

Telegram Channel