Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Якщо вас манить вишивка

Фото osoblyva.com.

Якщо вас манить вишивка

Жінки здавна тягнуться до краси: облаштовують оселю, шиють та оздоблюють вбрання, виготовляють оригінальну біжутерію та подарунки для близьких. Якщо ви також зацікавилися рукоділлям, але не займалися ним раніше, наберіться терпіння, адже неможливо одразу створити шедевр — шлях до нього довгий і тернистий. Зате як радісно бачити результат своєї праці! Практичні поради для початківців допоможуть вам уникнути помилок і перетворити рутинну роботу на улюблене заняття

Багато кому вишивка здається чимось складним, хоча насправді цей вид рукоділля не потребує особливих навичок. Головне — не гнатися за складними композиціями з поєднанням багатьох кольорів, а спершу потренуватися робити рівні стібки на полотні чи канві. Для цього оберіть монохромну схему з одним–двома відтінками, а ще придбайте п’яльця, канву, набір голок різної довжини й товщини, нитки відповідних кольорів.

Приступаючи до роботи, скористайтеся порадами досвідчених майстринь.

  • Найпростіший вид стібків — повний хрест, початківцям варто вибирати саме такі схеми.
  • Щоб не забруднити вишивку, перед роботою обов’язково ретельно мийте руки.
  • Краї тканини доцільно закріпити, щоб вона не стріпалася. Можна обметати на швейній машинці або ж обробити спеціальним прозорим клеєм.
  • Довжина робочої нитки повинна бути 35–50 сантиметрів. При дуже коротких відрізках доведеться часто закріплювати кінці, а довгі будуть заплутуватися.
  • Щоб розташувати візерунок рівно посередині тканини, починати краще від центру. Для цього складіть її квадратом і акуратно намітьте спільний куточок спеціальним маркером. Зазвичай на схемах також позначається середина.
  • Уникайте довгих протяжок із вивороту виробу, адже вони просвічуватимуться на лицьовий бік і можуть стягувати роботу.
Telegram Channel