Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Ревнивий італієць вистрелив дружині-українці в серце, а телеканал «Інтер» розстріляв серця мільйонів українців

Карикатура Олексія КУСТОВСЬКОГО.

Ревнивий італієць вистрелив дружині-українці в серце, а телеканал «Інтер» розстріляв серця мільйонів українців

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

«Путин, приди!»: борців за незалежність у нас уже називають фашистами

Жодна інша нація такої образи не стерпіла б…

 

 Напередодні 9 травня телеканал «Інтер» оприлюднив уривки з концерту, які викликали неабиякий резонанс. На відео ведучий Андрій Доманський говорить: «Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час факельних ходів у нашій столиці, де кожен метр просякнутий кров’ю наших співвітчизників». Але, попри обурення українців, на День Перемоги «Інтер» таки показав концерт, не вирізавши образливих слів. Фактично одразу ж після цього, пізно ввечері 9 травня, у бік приміщення телекомпанії полетів «коктейль Молотова». 

Тим часом представники «Національного корпусу» оголосили про «тривалу» акцію проти співвласника телеканалу «Інтер», заступника голови фракції «Опозиційний блок» Сергія Льовочкіна. «Ми не воюємо з порожніми стінами. Ми не воюємо з тими, хто прийшов сюди, в тому числі підтримувати правопорядок… Ми б’ємо по замовниках цього цирку», – сказав прес-секретар «Національного корпусу» Олександр Алфьоров. «Нацкорпус» планує навідатись до Льовочкіна додому. Сам нардеп заперечення борців за волю України – а саме про них говорить Доманський – називає «демократією та плюралізмом».

З боку влади наразі реакції на випад проросійських політиків та їхнього телеканалу не було. Водночас голова громадської організації «Детектор медія» Наталія Лігачова вважає, що «Інтер» перейшов межу, де ще можна було залишатися в законній площині. Сам же канал Льовочкіна хвалиться найбільшим рейтингом цього концерту 9 травня...

 

«Серйозна помилка»: Трамп остаточно побив горшки з Тегераном

Президент США заявив про вихід з угоди щодо ядерної програми Ірану, чим викликав шквал критики у всьому світі. На думку багатьох експертів, такий крок наближає ймовірність війни

 

 Колишній президент США Барак Обама назвав дії Трампа «серйозною помилкою». Євросоюз теж розкритикував американського лідера і наголосив, що не збирається виходити з угоди. Нагадаємо, що історичний документ було ухвалено 15 липня 2015 року. Іран зобов’язався припинити роботу над своєю ядерною програмою, а США та Євросоюз зі свого боку скасували санкції. Тим часом Тегеран уже пригрозив відновити роботу на атомних об’єктах, якщо американці знову введуть санкції.

 

Пряма мова

Степан ПОЛТОРАК, міністр оборони України, на запитання журналіста «Обозревателя», чи правда, що система протиповітряної оборони навколо Києва переобладнана за кошти компанії «Рошен»:

 

 Це правда. Була допомога від компанії «Рошен» на переобладнання та ремонт комплексів протиповітряної оборони.

 

За один день чоловік виплатив 166 тисяч аліментів!

Житель Первомайська Миколаївської області зробив це, коли дізнався, що в нього можуть забрати водійське посвідчення та не випустити за кордон

Як відомо, зараз в Україні діють значно жорсткіші законодавчі норми щодо платників аліментів. Результат не забарився: на Миколаївщині, зокрема, з початку 2018-го, стягнуто 33,5 мільйона гривень заборгованості, тоді як за весь минулий рік ця цифра сягала 39 млн гривень.

 

Словаки шоковані: річку повністю перекрило сміття із Закарпаття

Угорські та словацькі ЗМІ оприлюднили вражаючі фотографії, на яких водяну артерію Бодрог повністю заполонив непотріб

 

 Пластикові пляшки, сміттєві мішки та різні побутові відходи принесло з України, стверджують журналісти (на фото). Бодрог – притока ріки Латориці, що тече із Закарпаття через територію Словаччини та Угорщини. «Такого ми не бачили років 30. Затор із пластику нині має 100–200 метрів у довжину і постійно зростає. Наразі він у гирлі Бодрогу, а далі рушить у бік Угорщини», – заявив співробітник охорони водних ресурсів Словаччини Іштван Ковач.

 

«Солодка аварія»: з перекинутої вантажівки вилилося 24 тонни шоколаду

Смачний продукт залив дорогу A2 між Вжешнею та Слупкою, що у Польщі

 

 Машина врізалась у загорожу і перекинулась, водія зі зламаною рукою відвезли до лікарні. Можливо, місцеве населення і скористалось би нагодою набрати у відра  безкоштовного шоколаду, але на місце події швидко прибули рятувальники й самі взялися за смакоту. Частину продукту зібрали за допомогою екскаватора, а решту – просто змили теплою водою.

 

Шукала чоловіка-іноземця, а знайшла смерть

8 травня в італійському місті Мелфі 33-річний Антоніо Жирарді після 7 місяців шлюбу застрелив свою дружину, уродженку українського Дніпра Марину Новожилову (обоє на фото)

 

 Чоловік, який працює охоронцем, повернувся з роботи і вистрілив жінці з табельної зброї прямо в серце. Через деякий час Жирарді наклав на себе руки. Сестра Марини Новожилової Олена Яновська сказала журналістам, що причиною трагедії могли стати ревнощі. Щоб розправитися з дружиною, Антоніо раніше пішов з роботи, нікого не попередивши. Вбивство сталося в родинному домі, в самому центрі міста. Про подію до поліції повідомив сусід, який почув постріли. 

Наразі мотив невідомий – слідчі розглядають усі можливі версії. За попередніми даними, пара перебувала в процесі розлучення, а Антоніо Жирарді не хотів розривати шлюб.

Telegram Channel