Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Резонансні події в житті краю одним абзацом

Більш як у 10 селах Турійського району потруїлися бджоли після обробки фермерами полів ріпаку. Представник агрофірми, яка проводила ці роботи, стверджує, що їхньої вини немає, бо отрутохімікати не шкідливі. Пасічники впевнені, що збитків можна було б уникнути, якби обробку проводили вночі, коли бджоли у вуликах. На місце викликали поліцію та ветслужбу.

 

Алею Слави, присвячену загиблому героєві АТО Сергію Приймаку, облаштували працівники ДП «Камінь-Каширськагроліс» та учні біля школи села Полиці. Руками дорослих і дітей тут висаджено декоративні кущі, квіти… Доріжку до затишної альтанки викладено бруківкою.

 

У селищі Іваничі відкрили пам’ятну дошку на домі вчителя Юрія Лелюкова, який у 1984 році врятував 26 учнів від гранати, закривши її собою. На уроці він показував принцип дії ручної гранати. Виявилось, вона була бойовою. Вчитель, почувши клацання, підійшов у куток біля вікна, накрив боєприпас своїм тілом, і ніхто не загинув у класі.

 

У селі Нові Червища Камінь-Каширського району жителі «скинулись» грошима, щоб відремонтувати дорогу. Люди зібрали близько 26 тисяч гривень, завезли 570 тонн щебеню, щоб зробити білощебеневу дорогу протяжністю 2,5 кілометра. За словами сільського голови Марії Салівончик, селяни зробили дорогу за три дні. Роботу грейдера профінансувала сільрада. Іншу техніку використовували власну.

 

Учасниця з Луцька Іванна Гончарук стала переможницею 8-го сезону шоу «Холостяк» і на острові Балі після романтичного побачення отримала обручку. Саме її герой телепроекту Рожден Анусі обрав серед 26 учасниць проекту. Співак зізнався, що вони з дівчиною дуже схожі, тож він вірить, що у їхньої пари є майбутнє. Іванна закінчила Київський національний університет культури і мистецтв, менеджмент соціокультурної діяльності. Зараз працює перекладачем польської мови.

 

Сплатить 25 тисяч гривень моральної шкоди та відбуде 150 годин громадських робіт лучанин, який напідпитку вдарив кулаком свого малолітнього сина на зупинці, що на проспекті Перемоги, в жовтні минулого року. Суд встановив, що внаслідок отриманих травм у дитини порушився звичайний ритм життя, а тому довелося звертатися за допомогою до психолога. До того ж, побиття трапилося на очах у його малолітньої сестри.

Telegram Channel