Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Журналіст Бабченко – живий! Вбивство інсценовано

«Пане Путін, не дочекаєтесь!»

Фото 112.ua.

Журналіст Бабченко – живий! Вбивство інсценовано

Українські спецслужби провели блискучу спецоперацію

Чи не найприємніша новина вчорашнього дня: опозиційний до Путіна російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, його кілер не розстріляв із пістолета, а це була спецоперація Служби безпеки! Радісну звістку озвучили глава СБУ Василь Грицак і Генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу буквально за кілька хвилин до здачі номера «Волині–нової» до друку. А у нас уже була готова шпальта із заголовком: «За кілька годин до загибелі написав: «29 травня – мій другий день народження…»

Його життя російські спецслужби оцінили у 30 000 доларів.

Адже ЗМІ повідомляли, що перед загибеллю Аркадій Бабченко оприлюднив у соцмережі допис, що у вівторок, 29 травня, – його другий день народження. «Чотири роки тому генерал Кульчицький не взяв мене на цей вертоліт. Через перевантаження. Не було місця. Години через дві його збили. Загинули чотирнадцять людей. А мені пощастило. Другий день народження, виходить», – написав Аркадій.

До заяви Василя Грицака наші журналісти перебували у стані, який влучно передала віце–спікер Верховної Ради Ірина Геращенко: «Господи, навіщо я відкрила комп’ютер. Це не може бути правдою! Господи, це просто жах, у який не хочеться вірити. Аркадій… Співчуття твоїй родині… Для мене, для нас ти і є – Росія, справжня, яка колись обов’язково знову відродиться… Хочеться лаятися і кричати. Говорити якісь страшні слова, які не може вимовляти вголос вихована дівчина. Хочеться плакати. Хочеться битися… Молитися. Об’єднатися. Такої сильної ненависті я не відчувала дуже давно. Такого спазму в горлі та болю за людиною».

І як ми раділи після заяви Василя Грицака! А голова Служби безпеки повідомив, що вони завчасно отримали інформацію про підготовку замаху на Аркадія Бабченка – його життя російські спецслужби оцінили у 30 000 доларів.

«Зараз я можу повідомити деталі спецоперації Служби безпеки України, завдяки якій нам вдалося не тільки зірвати цинічну провокацію, але й задокументувати підготовку російськими спецслужбами цього зухвалого злочину», – заявив Грицак.

«Я міг би висловити співчуття родині Аркадія Бабченка, але не буду цього робити. Навпаки, сьогодні я привітаю Аркадія з третім днем народження і запрошую його до зали»,  – сказав глава СБУ, після чого зайшов «воскреслий журналіст».

Аркадій насамперед попросив вибачення в усіх, що змусив пережити «все це». Окремо він попросив вибачення у своєї дружини і подякував СБУ, прокуратурі і поліції за те, що зберегли йому життя.

Журналіст пояснив, що операція готувалася два місяці, але про замах на нього йому повідомили місяць тому, варіантів брати чи не брати участь в інсценуванні власного вбивства, за його словами, не було.

«Я бачив, як хлопці працювали, носом бурили, як буйволи. Сьогодні ця людина затримана. Про деталі говорити не буду. Злочин доведено. Всі докази очевидні», – сказав Бабченко.

«Моє життя зберегли, але найголовніше – запобігти більш серйозним терактам», – додав він.

За словами Аркадія Бабченка, у замовників було його фото з паспорта, яке є тільки у паспортному столі, що свідчить про причетність російських держорганів до підготовки вбивства. Зазначив також, що злочин готувався до фіналу Ліги чемпіонів і він як міг затягував час. «То ногу зламав, яку не ламав насправді, то нібито поїхав кудись», – пояснив Аркадій.

Говорячи про суму, яку за нього запропонували вбивці, опозиційний до Путіна журналіст сказав: «Я не погано коштую, слухайте. Половину справи зроблено, я свою роботу виконав. Я поки ще живий. Не дочекаються», – заявив Бабченко.

Василь КІТ

 

Telegram Channel