Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Ми проти примусового вилучення органів у в’язнів совісті»

Жителі обласного центру Волині поставили свої підписи під зверненням.

Волинь-нова

«Ми проти примусового вилучення органів у в’язнів совісті»

Лучани підтримали другу найбільшу за всю історію ООН петицію

Жителі обласного центру Волині поставили свої підписи під зверненням, котре закликає Верховного комісара ООН із прав людини вжити негайних заходів для припинення в Китаї нелюдської практики вилучення органів у живих людей, в’язнів совісті. Протягом п’яти років її підтримали понад 2,7 мільйона осіб у більш ніж 50 країнах світу

Ганна, одна з волонтерів, які збирають підписи в Україні, зазначає, що примусове видалення органів у невинних людей є проблемою не лише Китаю. Адже з усього світу пацієнти їдуть до КНР, щоб пересадити нирку, печінку чи серце, оскільки в цій країні час очікування на трансплантацію — від кількох днів до кількох тижнів порівняно з роками за кордоном. При цьому люди не знають, що для того, аби пересадити їм орган, убивають здорову ні в чому не винну людину.

Прихильників Фалуньгун стали масово запроторювати до в’язниць і трудових таборів.

Раптове і стрімке зростання кількості трансплантацій у Китаї почалося в 2000-му – це збіглося з початком масових репресій послідовників духовної практики Фалуньгун (інша назва Фалунь Дафа). В її основі – виконання п’яти комплексів оздоровчих вправ і дотримання принципу істини, доброти і терпіння у повсякденному житті. За офіційними даними китайської влади, кількість людей, які займалися цією практикою, сягала 70 мільйонів і перевищила чисельність правлячої в КНР комуністичної партії. Генсек компартії Китаю того часу Цзян Цземінь вважав це загрозою для збереження ідеологічного контролю над населенням і в 1999 році почав широкомасштабні репресії.

Прихильників Фалуньгун стали масово запроторювати до в’язниць і трудових таборів. А також запустили кампанію пропаганди ненависті: всі ЗМІ почали поширювати наклепницьку інформацію про Фалунь Дафа. Через посольства і консульства сфабриковані статті та відео розповсюджували і в інших країнах.

Збір підписів триває. Ви можете поставити свій тут: https://dafoh.org/petition-to-the-united-nations/.

Більше про Фалунь Дафа тут: http://uk.falundafa.org/.

Telegram Channel