Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Резонансні події в житті краю одним абзацом

«Коли їдеш дорогою Луцьк-Дубно, то здається, ніби війна пройшлася саме там, – обурилася жахливим станом автошляху лучанка Катерина Дулапчій у «Фейсбуці». – Як же мені хочеться наробити ляльок Вуду на губернатора Рівненької області, його профільного заступника та начальника управління транспорту! Звичайно, це жарт, хоч зовсім мені й не смішно, кожного разу, коли їду до батьків по цій трасі», – написала вона.

 

Головним фотографом королівського весілля принца Гаррі й Меган Маркл став Алексі Любомирський – нащадок відомих князів Любомирських. Всесвітньовідомий фотограф є внуком останнього власника палацу Любомирських у Рівному Адама, який загинув у рівненській в’язниці в роки Другої світової війни.

 

Активісти ГО «Авто Євро Сила-Рівне» пікетували Облавтодор із вимогою звільнити очільника Костопільського райавтодору Віталія Майданця. Напередодні на трасі Рівне – Сарни він побив водія й активіста організації. Виконроб групи напав на нього з лопатою, побив та розбив телефон через те, що активіст указав працівникам на порушення у технології ремонту дороги.

 

Житло давніх людей діаметром приблизно 4 метри розкопали археологи в Гощі. Воно належить до лендельської культури мідної доби. Це орієнтовно тисячоліття до нашої ери. Розкопки відбувалися на місці городища періоду ХІ—ХІІІ століть, на якому тепер були людські городи. Серед цікавих знахідок – уламки кераміки типові для цього періоду, крем’яних знарядь праці.

 

10 силових жимів правою рукою (стоячи) гирі вагою 16 кг виконав Сергій Пандрак, який у зоні АТО втратив ногу, та кинув виклик – повторити цей номер – очільникові області Олексію Муляренку. Екс-військовослужбовець робив жим – «на попа», тобто тримаючи гирю перевернутою до гори дриґом. У такий позиції гиря стає геть розбалансованою і, аби підняти її хоча б раз, треба мати надзвичайно сильні передпліччя. Попри те, що дехто вважав, що чиновник проігнорує челендж, голова Рівненської ОДА вийшов зі складної ситуації з честю: не піднімав свою гирю «на попа», замість цього взяв до рук одразу дві гирі й виконав 10 одночасних парних силових жимів.

Telegram Channel