Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Маневиччині знайшли того, хто підпалив торфовища

Фото hromadske.volyn.ua.

На Маневиччині знайшли того, хто підпалив торфовища

Рятувальники закликають до максимальної обережності з вогнем

Лише за минулий тиждень в області трапилося 7 пожеж на торфовищах площею понад 5 гектарів (а з початку пожежонебезпечного періоду цього року торфи палали вже 15 разів).

Зокрема, загорання сталися поблизу сіл Замшани на Ратнівщині, Тупали та Ревушки Турійського району. На Любешівщині палало торфовище в урочищі Бистраж неподалік Дольська, а в Камінь-Каширському районі — ​в урочищі Скумор’є, що біля Радошинки.

Нині зареєстровано 68 пожеж в екосистемах на площі понад 55 гектарів. Торік ситуація була ідентична.

Для гасіння цих пожеж були задіяні 9 основних автомобілів та декілька мотопомп, працювали 45 рятувальників державних підрозділів, команди пожежної охорони та 10 осіб місцевого населення. Триває приборкання вогняної стихії на торфополі площею півгектара, що виникла 11 червня поблизу села Комарове Маневицького району. Там працюють 9 рятувальників. За попередніми даними, вже встановлено особу винуватця. Це 72-річний місцевий житель Адам Слюсарчук, який спалював залишки рослинності після сінокосу і спричинив загорання на торфовищі. Екологічна інспекція оштрафувала його на 306 гривень.

— В області оголошено найвищий рівень пожежонебезпеки, — ​коментує ситуацію начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук. — ​Нині зареєстровано 68 пожеж в екосистемах на площі понад 55 гектарів. Торік ситуація була ідентична. В усіх випадках першопричиною стала людська необережність з вогнем або зумисне спалювання сухої трави, бур’янів чи сміття. Тож нині саме від пересічного волинянина залежить збереження природи…

Щоб не допустити пожеж, заборонено використання у лісосмугах та на відкритих площах вогню, в’їзд автотранспортними засобами на територію лісових насаджень. У суху спекотну погоду трава може спалахнути навіть від недопалка, викинутого на узбіччя.

Віталія ЛУКАШЕВИЧ

Telegram Channel