Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Гута-Боровенська має свою пожежну охорону

Фото YouTube.com.

Гута-Боровенська має свою пожежну охорону

Це село на Камінь-Каширщині ​віддалене від райцентру. Бездоріжжя, чимало дерев’яних хат, довкола лiси й суцільні торфовища — ​це ті ризики, що вогонь спалахне, а вгамувати його швидко і без втрат не вдасться. Та прагнення громади почуватися у безпеці, помножене на ініціативність і уміння доводити розпочату справу до кінця, допомога влади, меценатів та державної служби з надзвичайних ситуацій увінчалися позитивним результатом — ​відтепер тут функціонуватиме команда рятувальників

В урочистостях взяли участь представники управління ДСНС в області, посадовці органів місцевої влади, лісового господарства, жителі сільської ради та підростаюче покоління. Це уже 12 місцева пожежна команда, що функціонуватиме в районі. Від управління ДСНС передано пожежний автомобіль, вивільнений з бойового розрахунку 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька після отримання нового від ДСНС України. Для пожежного депо і потреб вогнеборців облаштували спеціальне приміщення. Новоспечені бійці служби 101, які заступили на бойове чергування, пройшли відповідну початкову підготовку.

Новоспечені бійці служби 101, які заступили на бойове чергування, пройшли відповідну початкову підготовку.

Заступник начальника управління ДСНС області полковник служби цивільного захисту Костянтин Романчук привітав громадськість з важливою подією, вручив ключі від автомобіля працівникам місцевої пожежної охорони та зазначив, що відкриття чергового підрозділу місцевої пожежної охорони — ​вагомий і важливий крок для забезпечення пожежної безпеки у сільській місцевості.
— Нині на території Волинської області функціонує 97 підрозділів місцевої пожежної охорони. До кінця 2018 року планується відкриття ще 10 таких команд, — ​додає він. — ​Це вкрай необхідно, оскільки лише за минулий рік з-поміж 1150 пожеж, що трапилися в області, 848 — ​у сільській місцевості, а до ліквідації 452 з них долучилися саме працівники місцевих підрозділів. 

Віталія ЛУКАШЕВИЧ

Telegram Channel