Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
З донецьких «кротів» —  у лісабонські «орли»!

У «Бенфіці» вірять: перед таким козаком, як Факундо Феррейра, навіть прокляття Бели Гуттманна не втримається!

Фото worldpronews.com.

З донецьких «кротів» — у лісабонські «орли»!

Дякувати Богові, що не в московські «коні»…

Нападник донецького «Шахтаря» Факундо Феррейра таки підшукав собі новий клуб. Куди тільки не «сватали» впродовж останніх місяців аргентинця, який ну ніяк не хотів підписувати з «гірниками» новий контракт! Зокрема, не так давно майже як про доконаний факт говорили навіть про перехід Феррейри до лав московського ЦСКА… На щастя, «конем» Факундо бути не судилося — він став «орлом»! Гравцем 36-разового чемпіона Португалії, лісабонської «Бенфіки»

Факундо Феррейра пе­ребрався до Донецька 2013-го із самісінької Аргентини. Тоді йому було лише 22, а незадовго до того він мало не опинився в туринському «Ювентусі»! Щоправда, витримувати конкуренцію з донецькими бразильцями йому попервах було непросто. Тож довелося їхати на правах оренди в англійський «Ньюкасл Юнайтед».

А ось після повернення в Україну Феррейра таки показав себе! Скажімо, в останньому сезоні УПЛ Факундо беззастережно став кращим бомбардиром, відправивши у ворота суперників 21 гол (лише один із них був забитий з пенальті!), зробивши при цьому аж шість дублів! Багатьом навіть здавалося, що під натиском аргентинця не встоїть рекорд вірменина Генріха Мхітаряна, який у сезоні 2012/2013 років відзначився в українській першості 25-ма голами! Проте латиноамериканець наприкінці сезону різко збавив свої «бомбардирські обороти». Ймовірно, подумки вже був не в Україні…

В Україні мені було добре. Я виходив на кожну гру, забивав голи, був щасливий, але мені хотілося спробувати більш сильний чемпіонат.

Хай там як, норовливий аргентинець пішов із «Шахтаря» на правах вільного агента. І не в іспанську Прімеру, німецьку Бундеслігу чи англійську Прем’єр-лігу, і навіть не в італійську Серію А чи хоча б французьку Лігу 1. Факундо Феррейра опинився у значно скромнішій португальській Прімейрі. У загалом легендарній «Бенфіці», над якою, щоправда, вже 56 років містично тяжіє «прокляття Бели Гуттманна»… 1962 року легендарний тренер пішов із «Бенфіки» на самісінькому піку слави португальського клубу — після виграних двох поспіль Кубків чемпіонів. Але сказав знамениту фразу: «Впродовж століття клуб не зможе вибороти трофей на євроарені!» Відтоді «Бенфіка» вісім разів грала у фіналах єврокубків… і вісім разів програвала!

Будемо сподіватися, що «трішки українець» Факундо Феррейра разом зі своїми партнерами зможе виправити цю ситуацію. Натомість сам він мотиви переїзду з України до Португалії пояснив так: «Коли дізнався про «Бенфіку», не сумнівався у своєму рішенні, незважаючи на те, що в Україні мені було добре. Я виходив на кожну гру, забивав голи, був щасливий, але мені хотілося спробувати більш сильний чемпіонат. Це буде для мене свого роду випробування».

Telegram Channel