Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

20 підприємств краю взяли участь у ХХХ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2018», яка пройшла у Києві. Під час презентації нашої області директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко зазначив, що «Волинь – аграрна область, де із мільйона населення  половина працює на селі, вирощує четверту частину худоби м’ясної породи в країні. На сьогодні у нас є багато новацій, тому експозиція називається «Волинь – якість, технології, інновації». На виставці були представлені телиці чорно-рябої молочної породи, худоба м’ясних порід, лохина, виробництво курятини без антибіотиків і стимуляторів росту, бджільництво тощо.
81 звернення, що стосувалось роботи маршруток, надійшло за місяць на лінію оперативного реагування Луцької міськради. Зокрема, громадяни нарікали на відсутність рейсів, недотримання графіків руху, відмову їхати до кінцевої зупинки на КРЗ та перевозити учнів і студентів за 2 гривні, грубу поведінку водіїв. «Після підвищення вартості проїзду проблеми не вирішилися», — резюмував секретар ради Григорій Пустовіт та зазначив, що із перевізниками проведуть нараду, аби вирішити проблемні питання.
Мешканці Торчинської ОТГ скаржаться, що нечистоти скидають у місцеву річку Серну. Через це у Торчині та Буянах чути неприємний запах. У соціальних мережах одні користувачі запевняють, що виливає смердючі нечистоти місцевий ковбасний цех, інші переконують, що забруднюють річку самі ж жителі. За словами голови ОТГ Юрія Кревського, офіційні скарги від селян не надходили, та екологічна служба вже отримала доручення з’ясувати в чому справа.
У Залютті Старовижівського району встановили пам’ятник розстріляній німцями сім’ї Сидора Шави. Він був об’їждчиком у лісництві, де пролягав відрізок залізниці Вижва—Кримне. Партизани там часто підривали ворожі ешелони, тож його запідозрили у пособництві. Сімдесят п’ять років тому фашистська зондеркоманда розстріляла Сидора, його дружину Христину, котра тримала на руках немовлятко, та ще трьох дітей. Ідея увіковічити пам’ять загиблих належить жителю села Залюття Михайлу Фещуку. 
6 водяних завіс рятуватимуть лучан від спеки. У жаркий літній період їх встановлять у різних районах обласного центру. Такі установки вже давно використовують у містах Європи.
У Зміїнці Луцького району лисиця стежкою порозкидала мертвих курчат. Загалом Тетяна Фрасолович, яка приїхала на Волинь зі столиці доглядати хворих батьків, не дорахувалась десятьох курчат і курки. Жінка каже, що боїться за дитину, бо хижаки можуть переносити хвороби. Тож звернулася по допомогу в Луцький зоопарк, поліцію і до лісівників. Останні пообіцяли посприяти. 

Telegram Channel