Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Загиблого героя зустрічали, стоячи на колінах

Після богослужіння у Свято-Троїцькому соборі домовину хресним ходом пронесли на Театральний майдан.

Фото lutskrada.gov.ua.

Загиблого героя зустрічали, стоячи на колінах

Минулої неділі на цвинтарі в селі Омельне Ківерцівського району поховали учасника операції Об’єднаних Сил Андрія Волоса

22–річний боєць помер від кулі снайпера біля селища Південне Донецької області. До служби він працював на заводі «Кромберг енд Шуберт» у Луцьку. Андрій мав велике бажання боронити країну від ворога. У Збройні сили України потрапив лише з дев’ятої спроби в 19–літньому віці. Службу проходив солдатом–контрактником 24–ї окремої механізованої бригади. Вдома його чекали вагітна дружина і мама, яка важко хворієУ цей день спочатку з Андрієм прощалися у нижньому храмі Свято–Троїцького собору міста Луцька. Заупокійну літію очолив митрополит Луцький і Волинський УПЦ Київського патріархату Михаїл. Представники обласної та районної влади, громадськість обласного центру та Ківерцівщини, рідні і близькі взяли участь у панахиді. Після закінчення служби в соборі домовину хресним ходом пронесли від храму на Театральний майдан. Спільне виконання Державного Гімну України — ​і кортеж вирушив на малу батьківщину бійця.

А вже в Омельному було прощання з рідною домівкою Андрія Волоса, згодом — ​відспівування у церкві Святого архистратига Михаїла. Очолював службу благочинний Тростянецького деканату Сергій Ледвовк у співслужінні зі священиками храмів сусідніх сіл.

Боляче дивитися, як мати хоронить сина… Коли молода дружина проводжає в останню путь свого коханого чоловіка… Боляче, важко, нестерпно… Біль втрати не виміряти словами.

— Боляче дивитися, як мати хоронить сина — ​красивого, розумного, доброго, порядного… Коли молода дружина, яка ще не встигла насолодитися сімейним життям, проводжає в останню путь свого коханого чоловіка… Боляче, важко, нестерпно… Ми висловлюємо родині співчуття. Біль втрати не виміряти словами. Хай земля Андрію буде пухом! — ​промовив у скорботному слові перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук.

Хоронили Андрія всім селом рідні, друзі, близькі та бойові побратими.

А позавчора на сайті Ратнівської райдержадміністрації з’явилося повідомлення про те, що помер 41-річний житель села Річиця Сергій Михальчук, який брав участь в операції Об’єднаних Сил на Сході України. У телефонній розмові із заступником голови Забродівської об’єднаної територіальної громади, до якої належить Річиця, Василем Мажулою ми дізналися, що Сергій Михальчук — учасник АТО. Був мобілізований у лютому 2015-го і служив до травня 2016 року. Шість місяців тому пішов у Збройні сили України за контрактом. Про обставини, за яких обірвалося життя чоловіка, учора ще не було відомо.

Богдана КАТЕРИНЧУК

Telegram Channel