Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Лик Христа Спасителя проявився на дерев’яній полиці у шафі в помешканні родини Годлевських із Квасилова. Відбиток помітили дві сестри під час ремонту у своїй квартирі, коли вирішили перевезти до приватного будинку стару шафу, бо замовили нові меблі. «Я помітила малюнок, як чорнилом мальований. Спочатку не зрозуміла, що це образ Спасителя», – розповідає Юлія Годлевська. – Намочила ганчірку, щоб витерти, але зображення не відмивалося. Коли я добре придивилась, то помітила, що це – лик Христа. За кілька днів малюнок став ще яскравішим. Про полицю розповіли місцевому священикові, і він забрав її до церкви, встановивши на аналої для поклоніння.

 

Мати рятувала дітей і потонула в річці Случ неподалік Вараша. Якоїсь миті діти, купаючись у річці, почали тонути. На їх порятунок кинулися мати та рибалка, який також перебував на березі. Чоловік спромігся витягти обох дітей на протилежний берег річки. У цей час жінку – мешканку села Цміни Маневицького району – вже підхопила течія. На жаль, врятувати її не вдалося.

 

700 кг оливи на високовольтній підстанції злили злочинці, залишивши близько 2 тисяч жителів сіл Більська Воля, Собіщиці, Рудка, Мульчиці, Городок, Озерці та прилеглих хуторів Володимирецького району без електропостачання. За останні кілька років – це наймасштабніша крадіжка електрообладнання на Рівненщині. Загалом із початку року зловмисники скоїли вже 13 крадіжок і злили понад 2 тонни трансформаторної оливи.

 

На Рівненщині в селі Розваж сільський голова Юрій Ягодка оголосив війну «самогонщикам». Очільник села розмістив на стовпах попередження, у якому обіцяє після 6 липня оприлюднити імена тих мешканців, які незаконно реалізують алкоголь, та передати їх у поліцію. Крім того, місцева рада ухвалила рішення заборонити продаж будь-яких спиртних напоїв на території села в нічний час.

Telegram Channel