Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

У Рівненському обласному шпиталі, що у Клевані, розпочала свою роботу перша в Україні інтенсивна програма терапії мови. Це авторський волонтерський проект афазіолога Оксани Ляльки «Заговори знову!». Він  унікальний для нашої держави, адже більше ніде немає цілісної програми реабілітації бійців із важкими черепно-мозковими травмами, які супроводжуються розладом мовлення. 

Польотів у Туреччину з рівненського аеропорту більше не буде –  туроператор «Join UP!» відмовився від вильотів. З 11 липня компанія поступово скоротить прямі перельоти в Туреччину з семи міст України, у тому числі й з Рівного для «стабілізації ситуації на туристичному ринку». Під скорочення рейсу потрапило 115 осіб, яким повернуть гроші або запропонують інші варіанти. У  червні польоти в Анталію з Рівного скасував туроператор «TPG».

 Працівники Сарненської ДСНС рятували людей від бджіл – комахи зайняли одну з кімнат приватного будинку. Мешканка села Немовичі, викликаючи допомогу, зазначила, що самотужки впоратися з непроханими гостями не змогла. А в селі Бугрин Гощанського району рятувальники надавали допомогу зі знешкодження гнізда ос, які поселилися під підлогою в одній із кімнат.

Книгу для незрячих – «Біблія для дітей. Заплющ очі. Дивись серцем» презентували в Рівному. Під час заходу обговорювали питання актуальності забезпечення маленьких громадян України дитячими книжками, надрукованими шрифтом Брайля. Організатори видання кажуть, що завдяки цьому проекту діти з порушенням зору долають життєві негаразди, можуть бути повноправними громадянами суспільства, житимуть за Божими законами і матимуть радість у житті.

Перший у Західному регіоні Банк донорського молока хочуть створити в Рівному. Він працюватиме на базі перинатального центру, де це найбільше потрібно. Тут забезпечуватимуть безкоштовним донорським молоком, яке нині у світі вважають медикаментозним засобом, новонароджених дитячої обласної лікарні та районів. Підготувати рівненських медиків обіцяють поляки.

Екзотичне дерево — гінкго білоба – посадили випускники-бакалаври Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського в бібліотечному парку Острозької академії. Це унікальна рослина, яка не має аналогів у світі флори, є рекордсменом-довгожителем з міцним здоров’ям. На його основі щорічно створюються тисячі фармакологічних препаратів від низки хвороб. У східних країнах цю рослину дуже шанують, часто висаджуючи поблизу храмів, звідки ще одна її народна назва – «храмове дерево».

Біля села Дермань-2 пластуни підняли повалений хрест на кургані. Пошкоджений часом символ пам’яті на честь загиблих у криївці повстанців, які відмовилися здаватися НКВД, відновили юнаки станиці Рівне 33 куреня імені Уласа Самчука й з осередків Колоденка та Олександрія.

Telegram Channel