Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Козака Гаврилюка лупцювали  зі словами: «Ти забув Майдан!»

Фото 24tv.ua.

Козака Гаврилюка лупцювали зі словами: «Ти забув Майдан!»

Цього разу на нардепа напали не спецпризначенці, а мітингувальники – власники «євроблях», які протестували біля стін парламенту

Активісти нецензурно висловлювалися на адресу Михайла Гаврилюка (на фото), змушуючи його повернутися в сесійний зал Верховної Ради, де депутати мали прийняти законопроект про митні збори для автомобілів, які ввозяться в Україну. Активісти обурювалися, чому обранці розходяться замість того, щоб працювати. Під час сутички політик упав на асфальт, і мітингувальники мало його не затоптали. Відео інциденту виклав у мережу журналіст Василь Крутчак. «Господи! Я навіть не можу підібрати слів до цього. Буквально ще рік тому всі стали на захист народного депутата і героя Майдану Михайла Гаврилюка, а мене називали провокатором тільки за те, що я запитав його, хто він такий, щоб приймати рішення не давати коментарі журналістам? А вже сьогодні люди обзивають його і б’ють», – зазначив журналіст. «Ти забув Майдан! Ти забув усе! Ти сюди прийшов голожопий! Перефарбувався швидко! Ми на Майдані разом стояли!» – кричали обранцю обурені люди.

Перефарбувався швидко! Ми на Майдані разом стояли!

Як відомо, Михайло Гаврилюк потрапив у парламент у 2014 році за списками «Народного фронту».

Наступного дня депутати 265 голосами таки підтримали у першому читанні законопроект про акцизний податок на ввіз легкових автомобілів. Його планують розраховувати на основі таких базових ставок: з бензиновим двигуном – 50 євро, з дизельним – 75 євро. Для коригування вартості мають намір запровадити коефіцієнти – залежно від об’єму двигуна та віку автівки. Так, сума дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна та коефіцієнт віку. Коефіцієнт двигуна – це об’єм, поділений на 1000. Коефіцієнт віку – кількість повних календарних літ з року, наступного за роком виробництва авто, до року ввезення в Україну. Наприклад, об’єм двигуна авто на бензині – 2000 см куб., рік випуску 2012-й (повних 5 років): 50 (євро) х 2 (2000 см куб./1000) х 5 (років) = 500 євро. Або машина на дизелі з об’ємом двигуна – 1600 см куб., рік випуску 2007-й (повних 10 років): 75 (євро) х 1,6 (1600 см куб./1000) х 10 (років) = 1200 євро.

Мирослава СЛИВА.

Telegram Channel