Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Клянете дощі? Гляньте, у яких умовах солдати на фронті…

Фото із Facebook Viktopriya Rudenko.

Клянете дощі? Гляньте, у яких умовах солдати на фронті…

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Тут і обстріли ворога, і канонади грому

«Усі новини з підтопленого переходу в Києві… Але то все — х**ня, мої любі. Подивіться на деякі фронтові окопи, і як по них пересуваються бійці», – написала на своїй сторінці у «Фейсбуці» військова Вікторія Руденко, опублікувавши фото з передової

Під ними захисниця України зазначила: «Наші приймають грязьові ванни. А за кількасот метрів — сепарський снайпер із непоганою оптикою. Так і чекає, коли хтось із бійців висунеться з окопу».

 

 Мабуть, після цього зайве нагадувати, як хлопцям на Сході потрібна ваша хоча б одна пачка чаю чи «Мівіни», щоб зігрітись. І обов’язково – молитва! Щоденна. За те, що завдяки їхній самопожертві нас, на щастя, лякають лише канонади грому.

 

Політолог Володимир ФЕСЕНКО. Фото galinfo.com.ua.
Політолог Володимир ФЕСЕНКО. Фото galinfo.com.ua.

 Володимир ФЕСЕНКО, політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента», про обіцянки потенційного кандидата у президенти Вадима Рабіновича зробити з України Східну Швейцарію:

«Хто тільки не обіцяв забрати гроші з офшорів, використовувати лише вітчизняний газ, знизити втричі комунальні тарифи. А віз цих проблем — і нині там. Але Рабінович хоче переплюнути всіх. Він обіцяє вже завтра з України зробити Швейцарію. Явно претендує на титул головного українського казкаря або нового Хлестакова, що зібрався у президенти. Це навіть не апофеоз, а апофігей апофігею популізму».

А вкупі, тобто в парі з одіозним Віктором Медведчуком, який погодився вступити в партію Рабіновича «За життя», це буде апофігей апофігею популізму. Щоб тільки здати нас куму Путіну.

 

Заради коханої Вікторії Сюмар відмовився від посади заступника мера

У Верховній Раді дівчиною на виданні довго не пробудеш

 

 Не тільки нардепка від «Блоку Петра Порошенка» Світлана Заліщук на літніх канікулах вийшла заміж (про це читайте на 12-й сторінці), свої стосунки оформила не менш відома представниця «Народного фронту» Вікторія Сюмар, котра поєднала долю з Дмитром Христюком. Більше того, пані Вікторія про це оголосила у «Фейсбуці», розповівши про свого коханого:

— Мені завжди подобалися сильні та розумні чоловіки, які вміють робити справи. Шість років – у спецпідрозділі «Альфа», радник міністра МНС, голова Баришівської районної ради (до речі, звільнився через незгоду з політикою Януковича у 2012-му), активіст Майдану, що забезпечував охорону одному з лідерів Революції гідності Віталію Кличку. Далі – заступник губернатора Київщини та один із тих, хто дуже багато зробив для створення і підтримки батальйонів у ті складні часи. Потім – перший заступник міського голови Ірпеня, який провів багато успішних перетворень у місті…

Сьогодні Дмитро звільнився, оскільки вважає, що в родині достатньо одного «політика». І я неймовірно шаную це його рішення, бо розумію, що він просто оберігає нашу сім’ю. Усім зацікавленим і тим, хто полюбляє порпатися в наших кухнях, чайниках, білизні тощо, повідомляю: ми обоє давно розлучені. Дякувати Богові, і його колишня дружина, і мій перший чоловік (політолог Віктор Таран) знову одружені, у них нові родини. Ми маємо двох чудових доньок – Ніночку та Софійку. А також спільно будемо допомагати виховувати синів Олександра Гуменюка – комбата 11-го батальйону «Київська Русь», хрещеним батьком яких є Дмитро після загибелі їхнього рідного тата. Тому діток уже п’ятеро, і це справді щастя, бо вони чудові.

Що тут скажеш: нехай ваше кохання і любов до ближніх не вичерпається! І подарують вам шосте сюмаренятко-христючатко! Адже Вікторії – лише 40 років, а Дмитрові – 39.

 

У бацьки – інсульт?

Президента Білорусі Александра Лукашенка перестали показувати на телебаченні після чуток про його кроволив

Журналісти видання «Радыё Свабода» стверджують, що бацька вже кілька днів не з’являвся у ефірі. Президента лише згадали в сюжеті про дорожнє будівництво. На публіці Лукашенка не бачили з 28 липня. Відтоді з’явилися чутки про інсульт, хоч 30 липня прес-секретар президента Наталія Ейсмонт спростувала цю інформацію.

Про нібито хворобу глави Білорусі першим повідомив російський анонімний Telegram-канал «Незигарь», який періодично «зливає» політичні новини.

Думаємо, скоро Александр Григорович з’явиться із заявою: «Нє дождьотєсь!» Бо хоч Лукашенко керує Білоруссю з 1994-го, йому лише 63. І син Коля ще не виріс, щоб передати владу. Хіба що хлопці Путіна щось підсипали?

 

У Франції заборонили смартфони у школах

Це нововведення, до речі, є виконанням передвиборчої обіцянки президента Еммануеля Макрона

 

 Французький парламент у понеділок остаточно схвалив заборону на використання смартфонів у школах та коледжах країни. Згідно із законом портативними пристроями, які мають вихід в інтернет, не дозволяється користуватися у шкільних приміщеннях та під час занять на свіжому повітрі, окрім випадків, пов’язаних з освітньою метою. Водночас телефони можна мати при собі в місцях, дозволених підзаконними актами, зокрема на ігрових майданчиках.

Давно пора це зробити і в наших школах (та вишах), бо вже стало нормою, що на контрольних чи самостійних той, хто першим розв’язує завдання, пересилає його іншим. Просто вимикає звук, щоб учитель (чи викладач) не почув. А про телефонні розмови, які перебивають проведення уроку, не варто й говорити.

Telegram Channel