Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ляшко побагатшав на 16 мільйонів, а Закарпання відрізали від України

Фото unian.net

Ляшко побагатшав на 16 мільйонів, а Закарпання відрізали від України

Коротко про найрезонансніші події в житті країни

В армії вітатимуться «Слава Україні!»

Міністерство оборони готує законопроект про зміну військового вітання у Збройних силах України зі «Здрастуйте, товариші! — Бажаємо здоров’я!» на «Слава Україні! — Героям слава!».

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак. Він сказав, що проект розробляють на прохання Президента України. Депутати можуть прийняти його після канікул. Нове вітання використають уже незабаром — під час параду до Дня Незалежності.

 

Ляшко отримав 16 мільйонів гривень від людини Ахметова

Стало зрозуміло, звідки головний «радикал» України бере гроші, крім «виграшів» у лотерею.

Олег Ляшко продав майна на 16 мільйонів гривень. Відповідні зміни він вніс до Єдиного реєстру декларацій, зазначивши як «дохід від відчуження нерухомості».

Покупцем указано громадянина України Риженкова Олександра Миколайовича. Раніше головний «радикал» уже продавав йому квартиру. Олександр Риженков — колишній депутат Верховної Ради від «Партії регіонів» і батько Юрія Риженкова. Останній є генеральним директором ТОВ «Метінвест Холдинг» — компанії, що належить Рінату Ахметову та його бізнес–партнеру, народному депутатові Вадиму Новинському.

 

Закарпаття відрізали від України

«Після тимчасової втрати Криму цей регіон міг би стати альтернативною оздоровницею України. Але мешканцям Харкова чи Києва зручніше дістатись до Хургади чи Мальорки, ніж до термалів Берегово чи гірськолижних витягів Кострина», — написав міський голова Львова та лідер «Самопомочі» Андрій Садовий у своєму листі до Президента, прем’єр–міністра і міністра інфраструктури України щодо розвитку транспортної та прикордонної інфраструктури Закарпаття.

Садовий констатує відсутність авіасполучення України та світу з Ужгородом, перевантаженість єдиної міжнародної автомагістралі М06, що зв’язує Київ із Закарпаттям та Південно–Східною Європою, відсутність швидкісних поїздів «Інтерсіті». Також після отримання безвізу не відкрито жодного нового пункту пропуску, а кошти, «виділені ЄС на модернізацію наявних, — частково не використані та повернуті назад». «Адміністративні прорахунки Києва фактично створили на Закарпатті загрозу національній безпеці. Тому закликаю представників найвищої влади в країні діяти, аби виправити ситуацію», — сказав Андрій Садовий.

 

У Києві відкрили пам’ятник Іллі Муромцю

Монумент прикрашає один зі столичних парків.

В урочистій церемонії взяли участь голова Києва Віталій Кличко та спортсмен Василь Вірастюк. Останній позував скульптору, тому Ілля дуже схожий на нього. Чотириметровий бронзовий монумент установили в історичній місцевості — де, за переказами, була застава Муромця часів Середньовічної Русі. «Богатир, який народився під Черніговом, захищав місто, похований у Києво–Печерській лаврі. Це наш богатир, це наша історія», — наголосив Кличко.

Telegram Channel