Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Волинь: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

Вода забрала зовсім юні життя

Дві малолітні сестри 2005 і 2006  років народження втопилися у річці Горинь на Рівненщині. Трагедія сталася поблизу села Бродівське Острозького району

Валентин СТАВСЬКИЙ, Леся ВЛАШИНЕЦЬ

За словами очевидців, дівчата з батьками того дня пасли біля річки корів. А під вечір попросилися скупатися. Русло мілке cпочатку, а потім — яма, в яку вони і потрапили, і сильна течія їх потягла. Мати почала кричати, кликати на допомогу. Підбіг батько. Одну дитину витягли відразу, але вона була без ознак життя. А другу дівчинку так і не знайшли. На місце надзвичайної події терміново приїхали рятувальники і водолази, які відповідно підготували місце, освітили його, бо вже було темно, і за півгодини виявили тіло потопельниці.

Непоправне горе несподівано прийшло і в сім’ю Ланевичів із села Губин Перший Горохівського району –  у ставку втопився восьмирічний Ілля. Тато був на роботі у місцевому господарстві (мама перебувала на заробітках у Польщі). Хлопчик сказав сестрі, що йде грати у футбол. Мабуть, через спеку вирішив скупатися. Тривогу забив ровесник Іллі, в якусь мить зрозумівши, що з води друг сам не вибереться. Першим на став примчав 35-літній мешканець села Володимир Матерчук. Він і виніс хлопчика з водойми. На жаль, рятувати його було вже пізно. 

Віз землячок  на роботу у... борделі

Позавчора слідчі детективи спільно із оперативниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, головного управління Національної поліції у Волинській області  та  військовослужбовцями прикордонної служби України за процесуального керівництва прокуратури області на міжнародному автомобільному  пункті пропуску «Ягодин» взяли «на гарячому» 29-річного мешканця Ковельського району, який переправляв за кордон двох жінок для сексуальної експлуатації

Анна ПАВЛОВСЬКА

Під час досудового слідства встановлено, що чоловік займався цим «бізнесом» під приводом легального працевлаштування волинянок у Республіці Польща. Слідчі детективи затримали злочинця та оголосили йому про підозру за    ч. 2 ст. 149, ч. 2. ст.15, ст. 149  Кримінального кодексу України (йдеться про торгівлю людьми). Нині вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування. 

Загинув, ремонтуючи колесо

5 серпня в поліцію Луцька надійшло повідомлення з міської клінічної лікарні з приводу того, що о 23.50 у відділенні реанімації медичного закладу від політравм помер слюсар тролейбусного парку 
1957 року народження

Марина ЛУГОВА

У телефонній розмові директор Луцького підприємства електрозв’язку Володимир Пуц розповів: 

— Нещасний випадок стався о 22.30. Слюсар Василь Жовмірук вийшов у нічну зміну, оскільки надійшла заявка, що на одному із тролейбусів треба відремонтувати колесо. Бортував його, не знімаючи з транспортного засобу. В якийсь момент через різкий витік повітря колесо відлетіло і вдарило чоловіка, відкинувши на декілька метрів. Він упав на асфальт. На виклик прибула «швидка». Я навздогін поїхав до лікарні, де зустрівся з рідними потерпілого, медиками, аби розпитати, що потрібно для лікування. Чоловіка готували до операції, але, на жаль, він того ж вечора помер. Ми, як могли, підтримали родину, яка втратила рідну людину. 

41-річний негідник зґвалтував  84-літню бабусю

Тепер йому загрожує до 5 років позбавлення волі

Ірина ПАСІЧНИК

Повідомлення про злочин  до Турійського відділення поліції надійшло минулої неділі. З’ясувалося, що 84-літня жінка була зовсім немічною, лежачою. Чоловік, застосовуючи силу, скористався її безпорадністю. З місця події він зник, однак оперативники розпочали невідкладні пошуки зловмисника і вже до кінця дня затримали його. 

Слідчі встановили причетність до злочину 41-річного жителя селища Турійськ та оголосили про підозру. Йому інкримінується ч. 1 ст. 153 Кримінального кодексу України «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом». Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Кривдникові світить позбавлення волі на строк до п’яти років. 

Telegram Channel