Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Від 800 тисяч до 1 мільйона доларів щодня втрачає бюджет через діяльність бурштинокопачів на Рівненщині. Про це повідомив місцевий політик Михайло Бузинарський. За підрахунками активістів, незаконний видобуток «сонячного каміння» становить близько 300 тонн у рік, що значно перевищує легальний.

 

Священика, у крові якого виявили 2,09 проміле алкоголю – удесятеро разів вищий від дозволеної норми, зупинили правоохоронці в селі Урвенна, що у Здолбунівському районі. 37-річний протоієрей Андрій Остапюк, настоятель місцевого храму, керував автомобілем «Шевроле». На порушника складено протокол, і покарання йому обиратиме суд.

 

У Рівному призупинили поставку меблів до шкіл. Міське управління освіти вчора отримало кілька скарг про неякісні парти для першокласників, які минулого тижня завезли у НВК №12, 16, 17, 25-ту школи. Їх виготовляє, згідно з тендерними закупівлями, рівненське підприємство УТОГ. Наразі воно погодилося переробити меблі.

 

Майже 18 мільйонів гривень щодня перераховує до Держбюджету України Рівненська митниця. У вересні 2018 року вона спрямувала до скарбниці 478,2 мільйона гривень податків і зборів, сплачених суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності.

 

21 кілометр електропроводів та 4 тонни трансформаторної оливи викрали злодії цього року на Рівненщині. Загалом сталося 49 крадіжок обладнання ПрАТ «Рівнеобленерго», якими було завдано збитків підприємству на суму 593 тисячі гривень.

 

14 жовтня, у День захисника України, у Здолбунові організовують марш-кидок на честь Героїв АТО, які віддали своє життя за свободу та незалежність України. Його учасники долатимуть 10 кілометрів, які символізують довгий шлях рідних загиблого після втрати. А 10-кілограмовий рюкзак є символом тягаря, який несуть сім’ї загиблих.

 

«Духовний ранок» – зустріч представників влади з обласними релігійними громадами вперше відбувся в Рівному. Захід, започаткований спільно з головою облдержадміністрації Олексієм Муляренком, передбачає відкрите спілкування на біблійні та актуальні соціальні теми для налагодження міжконфесійного діалогу та об’єднання зусиль релігійних організацій у добродійній діяльності. Його вирішили проводити щомісяця першого вівторка.

Telegram Channel