Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Цього року  дві тисячі безробітних волинян пройшли професійне навчання

Не боятися освоювати нові спеціальності та професії закликали Майя Сульжик і Роман Романюк.

Фото прес-служби обласного Центру зайнятості.

Цього року дві тисячі безробітних волинян пройшли професійне навчання

Про гідну роботу з достойною зарплатою мріє чи не кожен. Але сьогодні, щоб працевлаштуватися, необхідно обирати професію не лише до душі, а й ту, яку потребують роботодавці

Обласна служба зайнятості надає таку можливість, навчаючи безробітних за професіями і спеціальностями, що користуються попитом, через підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації.

Як повідомив під час прес-конференції її очільник Роман Романюк, вона виробила гнучку систему професійної освіти, що дає змогу оперативно реагувати на потребу роботодавців. Це і стажування на робочому місці, і навчання за індивідуальними програмами з використанням модульних технологій, а також дистанційне. У січні—серпні цього року за сприяння служби зайнятості майже дві тисячі безробітних пройшли професійне навчання і, що головне, 95,2 % знайшли себе на ринку праці, були працевлаштовані. І це показник, яким можна гордитися. До слова, за рівнем працевлаштування після завершення навчання Волинська обласна служба зайнятості посідає третє місце в Україні.

Чимало безробітних отримували фах у центрах професійно–технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО). Їх в Україні — 11. Цьогоріч кількість волинян, які навчалися в них, зросла на 67 % порівняно з минулим роком. Зазначимо, що навчання там, а також проживання, проїзд для безробітних безкоштовні.

За рівнем працевлаштування після завершення навчання обласна служба зайнятості посідає третє місце в Україні.

Роман Романюк розповів, що особливо активно фахівці служби співпрацюють із Рівненським центром професійної освіти, який здійснює навчання за 56 робітничими професіями. За словами його представника, старшого майстра Майї Сульжик, найбільшою популярністю користуються професії перукаря, діловода, кухаря, електрозварника, кравця, косметика, манікюрника, верстатника деревообробних верстатів.

8 осіб із Луцького, Любомльського, Ківерцівського, Маневицького та Іваничівського районів підтвердили кваліфікацію кухаря ІІІ розряду, яку здобули раніше шляхом неформального навчання.

До речі, 8 осіб із Луцького, Любомльського, Ківерцівського, Маневицького та Іваничівського районів підтвердили кваліфікацію кухаря ІІІ розряду, яку здобули раніше шляхом неформального навчання. Це зручно для людей, адже його термін скорочений до мінімуму. Як сказала Майя Сульжик, три дні — і ти вже кухар, маєш право працювати в ресторані чи в іншому закладі харчування.

На замовлення служби зайнятості в Рівненському ЦПТО готують і фахівців рідкісних професій. Скажімо, з липня цього року у Млинівському навчальному відділенні, що входить до його складу, розпочали підготовку групи безробітних за професією рибовод. Упродовж 6 місяців

10 волинян навчатимуться з використанням технології дистанційного навчання на замовлення роботодавця — ТзОВ «Цумань–риба». Вони проходили там теоретичне і практичне навчання безпосередньо на робочих місцях, бачили технологічний процес вирощування риби від початку до кінця. І керівник господарства, котрий спостерігав за їхньою роботою, зацікавлений, аби вони залишилися на підприємстві.

Telegram Channel