Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

У селі Поромів Іваничівського району відбулося урочисте відкриття двох нових будинків для сиріт і позбавлених батьківського піклування дітей. Житло зведене за сприяння фонду «Міст у життя», а керували будівництвом пастор церкви євангельських християн-баптистів Анатолій Сукач і його колектив. 24 дитини будуть жити та виховуватись у комфортних умовах родин Віталія і Надії Сукачів та Анатолія і Ольги Клекоців.

 

У Нововолинську невідома речовина синьо-молочного кольору залила центральну вулицю міста Генерала Романа Шухевича, неподалік олійно-жирового комбінату. Жителі скаржаться, що в мікрорайоні важко дихати декілька днів. Невідома речовина також затопила підвал

 

На території Ковельської школи мистецтв знайшли масове поховання німецьких воїнів часів Другої світової війни. За кілька тижнів пошуковці групи «Захід» Німецької народної спілки догляду за військовими похованнями підняли з-під землі близько 200 останків солдат і офіцерів Вермахту, які загинули в боях за Ковель.

 

XV музичний фестиваль «Стравінський і Україна» відбувся в Луцькому замку. Тут лунала класична музика. У неперевершеному виконанні музикантів пролунали твори Ігоря Стравінського та інших композиторів минулого і сучасності.

 

Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестад побував у Луцьку. Дипломат вивчав можливості вкладення інвестицій. З головою облдержадміністрації Олександром Савченком обговорено також політичну ситуацію в області, трудову міграцію, реформування та розбудову інфраструктури регіону. Посол зазначив, що Волинь має чимало спільного з Норвегією, зокрема щодо історичного підґрунтя – Київської Русі. Іноземний гість відзначив значний потенціал та розвиток області й підтримав волинян у боротьбі за єдність.

 

15% лучан не можуть реалізувати себе в Луцьку та не бачать тут жодних перспектив для майбутнього. 23% населення міста мають міграційні настрої, усі вони працездатного віку. Про це йшлося на засіданні «круглого столу» «Місто Луцьк. Вивчаємо. Аналізуємо. Розвиваємо», організованого Волинським соціологічним центром та факультетом соціології СНУ ім. Лесі Українки.

 

Жом власникам особистих селянських господарств і сільськогосподарським виробникам видає Горохівський цукровий завод. Його можна взяти безкоштовно і в необмеженій кількості.

Telegram Channel